Bolesti ovaca

Soda bikasrbona može pomoći samo ako je razina kiseline u želudcu prevelika. No ako nedostaje korisnih bakterija neophodnih za pravilno varenje hrane, onda sodabikarbona ne pomaže.Zato mislim da bi moglo koristiti da se janjetu da sadržaj želudca zdravog janbjeta ili ovce.

ko sto spensi rece ponajbolji koktel (moje iskustvo) topla voda 0,125 L,otopit kvasca,malo praska za pecivo i malo praska za varenje time ga zalijes i u vecini slucajeva ako se primeti na vreme nema potrebe da opet ponavljas ovu terapiju
ovo se pokazalo ok i kod prejedanja kod odraslih ovaca samo je logicno doza jaca

Mlada ovca pustila vime i sva je nekako tunjava odvaja se od ostalih ,slabije jede, lezi ne prilazi jaslama.. Al vime onako krenulo da raste nije nalila skroz nece mozda za jos 10ak dana.. sta bi moglo biti? A iskreno nit sam video da se parila niti mi je proslo kroz glavu da ce da se jagnji tako brzo samo se odjednom nadula i ja je danas uhvatim i prevrnem na ledja i vidim vime..

Mozda ce se jagnjiti,mozda je pobačaj,mozda ima neke probleme sa varenjem...zovi veterinara da pregleda,ovako na daljinu tesko je nesto reci kad je ovca u takvom stanju!

Mlada ovca pustila vime i sva je nekako tunjava odvaja se od ostalih ,slabije jede, lezi ne prilazi jaslama.. Al vime onako krenulo da raste nije nalila skroz nece mozda za jos 10ak dana.. sta bi moglo biti? A iskreno nit sam video da se parila niti mi je proslo kroz glavu da ce da se jagnji tako brzo samo se odjednom nadula i ja je danas uhvatim i prevrnem na ledja i vidim vime..
Pogledaj joj polni organ, ako je dosta uvecan i curi sluz jagnji ce se ubrzo, ali mislim da je to ipak problem sa varenjem. Jer ne bi se bas tako brzo nadula da je jagnjenje u pitanju. Ako do sutra ne prodje zovi veterinara.

Ma isto i jutros lezi al ustala je da jede vidno je debela rasirila se dosta sad cu da vidim da je odvojim i da zovem veterinara..

Imala povecanu temperaturu , tri dana terapija i sad je vec bolje.. jagnji se za 10ak dana plafon. Dobro je . :ppozdrav:

Ovan mi se razboleo ,neveseo je, ima temperaturu 40 neće da jede ,samo pije vode nije napiren, slabo brabonja, jel mogao da se preždere ,nov sam u ovome pa ne znam najbolje,bio veterinar i dao neke 3 inekcije i neki prašak za poboljšanje varenja,malo više brabonja ,ali je i dalje neveseo,da li može još nešto da se uradi.

Da li je ovan naduven?Cime si ga hranio ovih dana?da nije naglo presao na pasu?Kad je temperatura preko 40 trebali bi da idu antibiotici,nadam se da je to veterinara dao.Ako je naduven i ne preziva,probaj sa preparatom SICAVET,razmutis u vodi i zalijes ga,to bi ga oslobodilo nadutosti,a posle toga preparat NEOSANINGEST za normalizaciju varenja i djeta par dana.

Nije naduven bar po rečima veterinara ,nije jeo opšte zeleno ,samo kukuruz i suvu detelinu, ima temperaturu već treći dan i nikako nemože da se spusti neznam tačno šta mu daje veterinar ali temperatura nikako dole,sad je počeo teže disati i sve više leži.

Noz druze i da ne mislis vise.. I ja sam imao problema sa jednom ovcom imala temperaturu pred jagnjenje al dao joj veterinar terapiju 3 dana antibiotika i sve je proslo kako treba..

Jel imao nekih stresova ovih dana?da li je na suncu dugo ili u zagusljivom objektu?neka mu veterinar da tri dana uzastopno terapiju antibioticima,enrocin najbolje.

Kolege,treba mi savet,prodao sam musko jagnje 37 kg u komsiluk,kod mene nikakvih problema nije imao,ali kako je otisao kod tog gazde on je od prvog obroka naduven,normalno jede,preziva,uzima vodu,ali je mu je stomak ogroman,hrana mu je smanjena,ali stanje isto.Da pokusam sa SIKAVETOM?

Nazad
Vrh