@spensi hvala na detaljnom odgovoru. Ovo što ste napisali pokazuje stvarno stanje kroz koje koza prolazi, ja jedino nisam primjetio pjenu u ustima. I moje je mišljenje da ima nekakav poremećaj sa varenjem, ali nisam siguran čim je uzrokovan. Jedino me stah da nije nekakav drugi parazit, a ovi lijekovi što sam dao njega ne dodiruju.
@mirkopozega, osjetio sam to neko ograničavanje kod veterinara kad im kažem koja je životinja u pitanju. Vetrinar koji mi je dolazi i sam se u startu ogradi, ali vidim da je voljan pomoći, iako ne vidim kod njega zainteresovanost za stanje koze, iako smo blizu. Sve se svodi na davanje nekog koktela inekcija, ali poslije tog se ni ja ne osjećam bolje.
@Sava21, radim na tome da nabavim drugu kozu, ali ovde mi je izbor jago slab. Sam se slabo krećem i uopšte nisam u tim vodama. Vidio sam nešto koza, ali najveći je krivac @Tar sa svijim postovima, što do sad ništa nisam uzeo, jer su mi i samom porasli kriterijumi. Koza mi treba prvenstveno zbog mlijeka, a ovo što sam vidio ne zadovoljava moje potorebe. Možda sad i nije neko vrijeme za uzimanje koze, ali vrijeme je predamnom. Sad imam tri ženska jareta, valjda će od jedne biti nešto. Hranim jarad mlijekom, ali samo jedno hoće dudu, ovo drugo nema šanse.