Nisam znao gde da napisem , pa mi se ucini najbolje ovde.
Kao sto sam pisao u Backoj imam malo voca I sejem I mali baste, najvise iz razloga da znam koliko je hemijom sta prskano I kada sam u selu da imam neku zanimaciju.
Znaci treba mi sredstava za male kolicine vode najcese za 5 I 10 litara vode.
Zbog toga kupujem manje kesice fungicida najcesce za 10 litara. I kupujem ih u Cardaku u Partizanskoj u Novom Sadu.
Sto ovo pisem. Pa po pravilu kupujem Galenikina sredstva jer su po pravilu najjevtinija. A zapazio sam da I kada kupim pocetkom godine da su to sredstva koje su ranijih godina proizvedena, rok nije istekao, ali je pola roka proslo I to uvek, najcesce je to na 3/4 roka od proizvidnje.
Na primer ako je 3 godine rok ja kupim sredstvo I ostala je jos jedna godina do isteka roka.
To mi malo smeta, jer sam mislio da kupim veca pakovanja I da razmeravam, jer standardno koristim mankozeb , antracol , ridomil, chorus switch
Insekticidi po pravilu omaju duzi rok ali su im I pakovanja 50 ili 100 ml a ide obicno 0,1 % pa I tu dolazim do problema da hoce rok da im istekne.
Jednom sam bas bio iznenadjwn, uzeo sredstvo u prolece a ono istice u jesen iste godine. Naravno iskoristio sam ga ali bas mi se nije svidelo.
Kakva su vasa iskustva. Jasno ovo je problem samo kod amatera.