Bolesti i lečenje krava

Prijatelju moraš znati šta liječiš i da li ima upalu ili jednostavno nema mlijeka i ja sam imao takvi slučajeva da tek par dana poslije telenja počne nalijevati mlijeko zato uvjek imam kolostruma u pripravnosti

Kod mene u selu zavladala rednja proliva kod krava i junadi. Kod mene trenutno samo jedna junica ima proliv, a oko mene svi se zale. Kod drugara jedna krava majkala i traze mu 30 000 din da dodju da je oteraju. Imali ko neki savet sta da dajem junici da bi stalo. Bacio sam je na dijetu samo malo livadskog sena sam joj dao. Hvala unapred

Medicinski ugalj razmuti u 1-2l vode i zalozi , provereno evo Sava 21 potvrdjuje ja licno vise puta proverio bez minazela ...

gde ima da se nanje medicinski ugalj na meru, ja sam nasao samo u kapsulama ali trba mi dosta kapsula za 250 g

To je i najčešći način da se prenese uzročnik sa jedne na ostale krave i najčešći način za održavanje subkliničkog mastitisa u zapatu. Nezgodno je raditi dezinfekciju posle svake, krave, može ali je to posao, pranja, ispiranja, ostaci deterdžrnta ili dezificijensa. Uzmi CMT i testiraj sve krave, one koje su pozitivne njih muzi na kraju posle čega ide detaljno pranje muzlice. I naravno terapija da to saniraš.

CMT već duže vreme koristim i redovno ga koristim, pronašao sam jeftin i efikasan lek protiv mastitisa, koga ću ti poslati na pp, možda ti bude od koristi, a košta oko 50 din po injektoru kada se izračuna.. Imao sam 3 krave sa subkliničkim mastitisom i posle terapija, ostala mi je još jedna, koju trenutno lečim i nadam se da završim sa mastitisom, jednom zauvek, mada je to nemoguće, ali uz dovoljan oprez, mogu da se postignu rezultati, zato pitam, ako postoje solucije da se prenosi mastitis, nečim na šta nemogu da utičem. Ali kao što se sada ispostavilo, ne postoji.. Hvala..

... pronašao sam jeftin i efikasan lek protiv mastitisa...

Zarkov mali, da li se radi o nekom antibiotiku , kog injektorom ubacujes u obolelu cetvrt.?
U nedostatku injektora moze se i ovako, mislim, odraditi terapija.

Nazad
Vrh