Bolesti i lečenje krava

Od ovoga se sa sirom pravi super pita :osmeh: al ajd da ne skrecemo sa teme :) Ima dosta tih lekovitih biljaka, koje mogu posluziti nekad umesto injekcija praskova itd.. JA znam samo za ovu, kazu da ima i knjiga o lekovitim biljkama, ali treba naci vremena za sve to.

003.jpg
004.jpg
005.jpg
,papilomi su poceli polako da se osuse.na pocetku sam mislio da jedini lek je dekanol,tako su mi rekli veterinari.dekanol nije za tu vrstu bolesti.da bi se goveda izlecila od papilomatoza treba da se napravi stalska vakcina.vakcina mi je napravio profesor sa vet.fakultet.ostala jos jedna doza za 10 feb,i posle 3-4 meseci imunizacija ce biti zavrsena.

ivan vujanac,sef katedre bolesti kod papkara

- - - - - - - - - -

004.jpg
005.jpg
006.jpg
da bi se video malo bolje.na vratu su manje ali kod prednje noge iznad kolena su bili bas velki.deo tih veliki je sekao profesor da bi napravio vakcinu.

Stigao danas paket vrednosti od 7 i po hiljade.. Bolje da preduzmem nešto na vreme nego da čekam da mi mlekara naloži.. Do sada nije niko tražio, ali za ubuduće neznam, a i da smanjim mastitise..

35bcd8cfc7db093e6bb396acd55d8672.jpg

E tako se razmišlja kolega a ne samo kako razjebati stado to je najlakše,i svaka čast za izbor io shild je jedan od najboljih ako sačuva krave od samo dve upale u 6 mjeseci već si ga isplatio

Ima li uputstvo za koriscenje?? I sta se dogodi kada krava legne u balegu?

Poslednja izmena:
Razgovarao sam sa veterinarom u GreenLab-u i razmišljao sam za Bluegard, medjutim, po njegovim rečima, on samo uradi dezinfekciju sisa i vrlo kratku zaštitu, dok je ovaj IO-Shild malo skuplji, ali je noviji preparat i drži potpunu zaštitu, davao mi je garanciju da može krava da legne i u balegu, što je kod mene čest slučaj jer imaju malo veću slobodu. Tako da sam brzo odlučio..
Taj preparat jeste na bazi joda, ali ima i 16 drugih kozmetičkih komponenti koji još veću ulogu imaju u zaštiti.. On košta 6000 za 10 kg pak. Brza pošta 685 din. U Systemline sam naručio, jer su najjeftiniji i korektni.
Pitao sam ga, da li jod hoće vremenom da oslabi sfinktere na sisama, on se samo nasmejao i kaže da to prvi put čuje..

Slazem se odlican izbor ali obavezno uzmi i nešto za dezinfekciju pre muze.
@jugi ništa uzmes prebrises balegu stavis penu obrises ga i izgleda ko da si prao sa ko zna kolko vode. Da ne zaboravim da napomen da time vrsis i dezinfekciju pre muze

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mozda je pitanje bezveze, ali da li bi pomogle vlazne dezinfekcione maramice koje ima u marketima??? Znam recimo provereno da takve koriste na neurologiji, kod nepokretnih pacijenata...

Nazad
Vrh