Bolesti i lečenje krava

Imam problem sa bikom, znam da je tema bolesti i lecenje krava, ali da ne otvaram drugu. Jutros kada sam usao u stalu vidim krvavog bika smakao onaj tvrdi deo roga i evo do sada znaci vec dva sata strasno krvari. Stavljao sam i prasak za krvarenje, i sprej i zavijo ali ne vredi siklja krv i dalje. Zvao veterinara ne mogu doci pre 12 zauzeti. Sta mi je ciniti.

Kako siklja? Jel tanak mlaz pod pritiskom ili lije preko glave? Svejedno moras zaustaviti, ali najpre se posavetuj sa veterinarom.. Ja kada sam skidao rogove kod krava, desi se da ostetim i odem malo dublje i krene tanak mlaz da farba stalu onda nabijem drvenu cackalicu i odozgo onaj zeleni sprej..

Bio tanak mlaz sad je stalo , stavljao sam jod , prasak za zarastanje i onaj zeleni sprej i preko toga uvio gazom i zavjem, smakao je gazu i zavoj ali krv ne ide vise ... Hvala ti na odg.

Kompresija - da se izvrši jak pritisak ili led da se skupe krvni sudovi ili ako je jako krvarenje probaj da spališ mesto krvarenja sa malom lemicom - to boli ali je 100% efikasno.

Skini tu gazu nema potrebe,ma ja kad mi se tako desi premazem tovat mascu zbog muva ,i nista vise.

Juče mi tele naskočilo na boks i ugruvalo se da bi danas uginulo.Čitava parada me koštala 2600 din.Em šteta i još ti naplaćuju štetu.Za kravu od 600kgx28 din.

Pre deset dana primetim kod krave na nozi neke izrazline kao papilomi.zovem par veterinara radi savet i mi kazu da nije nista opasno,to je kozni bolest koja prodje sama ali treba oko sest mesec.oni me savetuju da joi dam vitamine zbog pada imuniteta.malo mi je cudno zatosto ja je hranim sa koncentratom.dali neko od vas je imao slican problem.

Kolega možda u premixu koji je u koncentratu ima nedovoljno vitamina mada ne mora ni to biti na pad imuniteta može uticati 100 stvari nego ljuljni ti njoj 15 kubika c vitamina pa za 10 dana još 15 i preporodiće se a to ti je najjeftinije što postoji(bočica 100ml 300-350 dinara).i ako ti nije mrsko ajd slikaj to

To što ih hraniš koncentratom nipošto ne znači da ne može da im padne imunitet, jednostavno počela je da daje više mleka, ostala je steona, malo je ostala štala otvorena pa je malo nazebla nekoliko noći , i eto ti razloga da im blago padne imunitet. Sve u svemu ništa nije opasno, malo ćeš više da obratić pažnju na higijenu u štali, krečenje, bacanje suvog kreča, dva puta mesečno dezinfekcija štale nekim od jeftinijih dezincijenasa i sve će proći...

nisam imao vremena da slikam,ali planiram za vikend.krava je slobodna i moze da bude u stalu ili u ispust.svaki dan bacam suvi krec.oteljena u junu,ali nije steona.danas treba da mi dodje veterinar pa da vidimo on misli

zubi i limun

i jesil rijesio s limunom to ili.i sta pomaze limun zubima tj ako budem slucjano imao tih problema s kravmaa i junadiji.ako mozes mi reci popstupkeitd

003-copy jpg
bio veterinar,ali nezna sta je.

- - - - - - - - - -

003.jpg
,

- - - - - - - - - -

Da li zna neko koje to bolest.bio veterinar slikao i rekao da nezna sta je to i da ce raspitati kod kolege

Drugar ukucaj na google ''pitajte veterinara '' Ako taj tvoj ne zna dok cekas ovde odgovor mozda ce neko od dezurnih na internetu naci odgovor... Meni deluje zastrasujuce...

И ја као ветеринар не знам шта је,превише си близо сликао.Сликај мало удаљеније.Јел болно и јел има смрадова?

Nazad
Vrh