Bolesti i lečenje krava

Telce je malo zivnulo al jos ne ustaje....pokusa ustati i kao nema snage..odustane....nisam imo ovakav slucaj pa neznam sta ocekivati...veterinar mi telefonom rece da teletu fali energije i da ga sto cesce hranim sa manjom kolicinom mlijekA
 
Pozdrav svima, nadam se da će neko moći da mi pomogne oko sledećeg problema. Dakle, imam kravu koja ima problem sa ranom ispod oka, konkretnije, na samom očnom kapku. Rana je počela letos kao mala i čime god sam mazala nije pomoglo, zbog muva uglavnom. Nadala sam se da će se preko zime sanirati, međutim nije, samo je poraslo. Rana prokrvari, mast koju mažem pomogne da rana zasuši, ali čim zasuši stvori se krasta i oljušti se i opet procuri i tako ispočetka u krug.
Što se tiče stručne pomoći, nemaju pojma šta je, "kupi onu mast za zasušivanje rana i maži joj, proći će", dok mi je jedan rekao "tu kravu što ti ima rak oka slobodno prodaj".
Imala je isto i na drugom oku, ali se to samo povuklo vrlo brzo. Dok na ovom ne mogu nikako da joj to saniram. Ne znam ni šta je da bih mogla da je shodno tome i lečim.
Ako se neko susreo sa nečim sličnim, bila bih zahvalna za neku sugestiju ili savet.
 
Mozda je neki virus, bradavica....
Mora da postoji neki veterinar malo iskusniji koji ce postaviti tacnu dijagnozu i odrediti terapiju.
Virusne bradavice se mogu i spaljivati, ali posto je u blizini oko rizicno je.
 
Ne znam šta se dešava, počela i koža da joj puca, a otok je kao neka gnojna rana i mast kad mažem imam puno problema da ostane na tom mestu mast, jer je rana vlažna.
 
Ovako mi deluje da postoji problem sa donjim kapkom. Da se nije uvrnuo na unutra i sada stalno oštećuje konjuktive? Ima li ga uopšte, na slici ga ne primećujem.
Borna kiseline odlična za ispiranje oka, kao i čaj od kamilice.
 
Krava deset dana pred telenje a vec par dana jedna sisa puna...lici na malu flasu od kokakole.....danas lezi i kao nesto izade iz sise i ja stismem a ono kao kajmak samo zuti....reklo bi se da je neka upala.....
Dal da veterinar ide nekim inekcijama il da idem injektorma....dal da izmuzam tu cetvrt
 
Nazad
Vrh