Bolesti i lečenje krava

Recite mi u vezi ovih sredstava za dezinfekciju vimena nakon muze,dali je dobro koristiti uvijek isto sredstvo(na bazi joda) ili bi povremno trebalo mjenjati i koristiti nesto drugo?

Preporučljivo je da se promeni povremeno ... ja menjam između jednog sredstva na bazi joda i drugog na bazi mlečne kiseline.

Послато са SM-J320F уз помоћ Тапатока

Ona moja krava sto pade i pobaci tele sad jede ko mecava,preziva pije vodu al ne ustaje....i ne pokusava.Mi je svako drugi dan prevrnemo na drugu stranu,malo joj podmotam prednje noge i tako hranimo.....Mislio sam da ce prekuce crknut...napajam ju a nju uhvati neki grc....sva se ukocila jedno 20 sekundi i poslije nista
Probo bi ja nju dic al veterinar kaze da nema potrebe....dolazio mi nakupac i daje 50 evra....nek crkne a nedam

Pa i ja joj savijam noge...bojim se da se ne ukoci.ili utrni.....sta mislite da je probam dic flasencugom posto nikako drugcije nemogu
Jedan konop iza prednjih a jedan ispred zadnjih nogu i polako potegnut

Smiljane, mora da neki veterinar ima cekrk za podizanje krava! Znaci obican cekrk+ ,,hvataljka" za kukove koja se steze na vint! Raspitaj se i zovi da je digne.

Послато са HTC Desire 825 уз помоћ Тапатока

Sutra se raspitujem a ako nista imam one trake i flasencug i dizem je....necete vjerovat...ako joj savijem nogu tako bude dok je ne ispravim a to tek sutradan....evo ..danas je pojela nesmal balu sijena,popila 20 litar vode i 2 kile koncetrata sa 5 kasika kostanog brasna......da je dobila trovanje zbog onog uginulog teleta dosad bi i ona otisla

Druze nemoj da se ljutis ali ja mislim da od toga nema nista.Iz iskustva ti pricam evo moj komsija ima takva dv a slucaja trenutno inace od skoro svaka posle teljenja padne i ne ustaje i zavrsi na klanje.Trenutno im vadio krv i na analizu pa da vidimo sta je uzrok ako se u opste pronadje.Infuzije stalno i nista .Mozda ce tvoja da ustane probaj flasencugom sto pre da ne utrne.Nek ti je Bog u pomoci

Ma sto bi se ljutio...nego neznam sta sa njom...do sad sam puko na nju od kad je prvi put dobila temperaturu 140 evra.......i ona je pobacila tele sa 5.5 mjeseci
Mi smo je otpisali al ona ni tamo ni vamo

Na tb je da odlucis,probaj da je podignes i stavis na nesto meko a na sta pitanje je sad u ove ledene dane kad je zemlja zamrznuta...

ja sam pre dve godine,dizao sa flasencugom,stojala je po 2 min i padne,ustala je posle 12 dana vazno je da je okreces,probaj ubodi je odozdole u papak da vidids da li reaguje,ako nista daj to!

Poslednja izmena:
Probaj da je bocneš u nogu da vidiš da li reaguje jer je moguće da je prilikom telenja ili raskrečenja došlo do oštećenja nerva.
Ako ne reaguje ne daj nikakve antibiotike već na kamion.

Jutros je sam onako na brzinu pokusam dic i prednji kraj ide...zadnji kraj je problem zato sto je traka premota...uvuce se u stomak..
Veceras cu probat podbact paletu pod nju i dic a da noge dole mlate....

Probaj sa dzambo vrecom ako imas.Ja sam je rasekao po sredini i podvukao pod nju dobra je sto ima sirinu pa se ne uvlaci u stomak...a ujedno imas i gde da zakacis jer na krajevima ima rukohvate..

Nazad
Vrh