RatkoPa
Član
Zasto neslikate to,mnogo je lakse videti i shvatiti o cemu se radi a i lakse je pomoci....................kakva je krv,jel sa mlekom ili cista,ima li ugrusaka.........................
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prilikom nabavke nekih junica od po godinu dana starosti jedna od njih je imala bruh odmah kraj pupka velicine pivske flase, a kad ga rukom vratim gore u stomak osjetim pukotinu tkiva, misica od nekih 7 do 10cm sirine. Pustio sam da se oplodi i otelila se bez problema pa je tako ostala nekoliko laktacija je izgurala a taj bruh je stajao tako, nije rastao a krava je imala i do 800 kg pred telenje i bez problema sa bruhom, isla je van preko ljeta, pa je skakala ritala se u pasnjaku ali bruh je stajao.Drugari imam problem sa jednom kravom pa ako je imao neki slican slucaj neka se javi. Kako veterinar kaze krava ima bruh, na pupku ima nesto kao pola kosarkaske lopte. E sad, krava se teli za nekih 2,5 meseci, veterinar kaze da se to vise ne leci, mora na klanje ali da ne valja sad da se kolje zato sto se jos malo pa teli, a neizvesno je da li ce izdrzati toliko.. Ne znam sta mi je pametno ciniti?
Mi smo pre par dana prodali žensko tele sa kilom na klanje za 26000. Tele je dobilo kilu dan, dva po teljenju, nakon desetak dana veterinar je operisao. Na poziv za operaciju, prvo što nam je rekao bilo je da ne može da garantuje da se neće vratiti. Dugo se mučio dok je zasivao ranu, iskreno bilo mi je malo gadno držati creva u rukama dok on sređuje šta će da usiva, neke tri maramice (posteljice ili sta već) je usivao, svaku posebno. Sve je to na kraju lepo prošlo, tele se brzo oporavilo i počelo da napreduje. Da bi se mesec dana nakon operacije kila opet pojavila. Po teljenju bilo je u planu da ostane, jer je od dobrih roditelja, ali na kraju ništa.Boga mi kod ove je to dosta ozbiljnije. Bas je veliko i cini mi se da raste neprestano.. mozda je i bolje da je prodam sad i uzmem pare od osiguranja nego da je hranim 2 meseca i desi se nesto nedaj boze lose i bezveze sam je hranio tih 2 meseca. Sad je zasusena ionako.