Bolesti i lečenje krava

Kolega bruno baranda je imao problema sa jednom kravom, i u saradnji cini mi se sa jednim profesorom sa fakulteta su izolovali stalski soj virusa koji je izazivac i napravili tecnost kojom je izlecio kravu, a bilo se prosirilo po celom telu.

jedna krava mi se rita sa zanje noge prema stomak dal ima grecevi ?nestao mi koncetrat pa jarmu jede i poceo sam zeleno da dajem.

Uznemirenost i naizmenicno ritanje sa nogama ukazuju na bolove u stomaku ,dal su grcevi ili nesto drugo najbolje da dijagnostikuje veterinar.
Ovako na daljinu je to vrlo tesko.

Imali kakav lijek za bradavice kod krava? kod jedne sise gotov po citavoj i jos se rascvjetale pa haos, tesko oprat tu sisu.

Pisano je pre u temi , moze kombinacija dezinfekcije povidon jod i natapanjem sa rastopljenom ureo , ili probati sa tecnim azotom da se skinu dok je kolega Pankin navodio preparat wertner human preparat koji se kupuje u apoteci .

Idi kupi u ljudsku apoteku Novalgetol, jedna ampula (5 ml) na 100 kg mase i gotovo.. Ako ides rakijom, obavezno Lozovaca, od Sljive hoce da smrdi iz usta na dzibru.. I pokazi joj kako se pije, znaci na nos udahnes, a na usta izdahnes.. To prvo mora da nauci..

Nazad
Vrh