Bolesti i lečenje krava

Cev je od jasala 1.85m ,i dodje im odmah iza zadnjih nogu.
Ponekad se neka pobalega i ispred cevi zato i kazem da je malo nezgodnije ciscenje.
Kanal nemam u stali samo je ravan beton sa dobrim padom.

Vazi slikacu ,nije to nista specijalno. Samo me nerviralo rasterivanje prostirke po celoj stali i klizanje pri ustajanju pa sam im namestio tu cev da imaju od sta da odupru nogama kad ustaju.

Vazi slikacu ,nije to nista specijalno. Samo me nerviralo rasterivanje prostirke po celoj stali i klizanje pri ustajanju pa sam im namestio tu cev da imaju od sta da odupru nogama kad ustaju.

Bas tako mi nesto i treba da nije posebno, a da radi posao. :) Posto mi je stala postala mala, prosirio sam se u supu, a beton poprilicno glatak pa se goveda klizaju kad ustaju.

Kravi što se jutros otelila visi parče od sise,vrh.To je uradila odavno samo nismo videli.Pomuzao sam je normalno ( ručno ),ne boli je ništa.Da li joj se to treba odseći ili šta raditi.Namazao sam je cink vitaminskom.

Treba mi mala pomoc. Otelila mi se junica prije desetak dana odma pobacila lozinu al mi je svaki dan nekako pogrbljena a jutros su joj zadnje noge bile odma iza prvih dok je stajala. Imala malo tezi oteljaj posto je bila uska a i tele nike lijepo krenulo pa se namucila. Veterinar pregledo i reko dq namazemo rivanolom pa smo tako i uradili al ne pomaze joj. Cini mi se da ima upalu maternice a balega joj je kao lepilo kad balega.

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk

Kada dajete distol kravama tj pantazole 2500 koliko dana ne upotrebljavate mleko?Molio bih odgovor.

U srbiji albendazol 2500 ima karencu za mlijeko 5 dana dok eto kod holanđana nema karence.

Krava mi gubi vid na jedno oko, pojavljuje se kao magla po zenici oka,
veterinar mi je dao kapi za oci(obicne kapi za ljude) ali joj nije puno bolje od njih. Da li ste imali ovakvih problema i cime da se ljeci, ako se moze ljeciti?

Ona moja junica o kojoj je par postova prije bilo rijeci i dalje nece da uzima koncentrat a daje 25 litara mlijeka dnevno.
Probao sam razne kombinacije,nudio joj smjese od razlicitih proizvodjaca(Hrana Produkt,Patent.co.,Jabuka), iz kucne radinosti,peletirano...praskasto...posoljeno al nece da jede ni naopako,nesto malo lizne i gotovo a kabasti dio obroka normalno jede,treber pojede...

Sta je to,metabolicki poremecaj ili nesto drugo???

Krava mi gubi vid na jedno oko, pojavljuje se kao magla po zenici oka,
veterinar mi je dao kapi za oci(obicne kapi za ljude) ali joj nije puno bolje od njih. Da li ste imali ovakvih problema i cime da se ljeci, ako se moze ljeciti?
Katarakta, izgubiće jasan vid na to oko, razlikovaće samo svetlo i tamu...
Javlja se kao posledica neke upale ili infekcije oka...
Na žalost, kod domaćih životinja,ne postoji praksa lečenja nekim tretmanom ove bolesti...

Imam jednu kravu nimfomanku.Imala je cistu i non.stop traži bika ( skače).Danas veterinar pregledao.Materica mekana,nema ciste,nema sluzi a ona i dalje pravi šou u štalogu.Šta raditi.

Nazad
Vrh