Bolesti i lečenje krava

Jeste dislokacija

Poslano sa mog GSmart Roma R2 koristeći Tapatalk

Momci imam kravu prvotelku i u jednoj sisi ima daleko manje mlijeka nego u ostalim
A drugo sto me muci je sto je jedna sisa pri samom vrhu ..jedno 2 centa....crvenija nego ostatak sise
Da nije kakva upala....dal da necim mazem.....Kad je muzem sa muzilicom stoji dok ne pocne nestajati mlijeka u onoj tanjoj sisi i tad zna po 3 puta da skine muzne case,a rucno stoji nist...ne pomjera se

Enrocin 5%,1ml/20kg.Resava sigurno.
Ne pitajte me vise za konkretnu terapiju.Dobio sam vise prituzbi da kvarim ugled veterinarske profesije time sto dajem "gotove recepte".
Taj ko ti je uputio te prituzbe nije veterinar vec trgovac , a pomoci ljudima u nevolji moze samo da podigne ugled profesije i coveka......

Enrocin 5%,1ml/20kg.Resava sigurno.
Ne pitajte me vise za konkretnu terapiju.Dobio sam vise prituzbi da kvarim ugled veterinarske profesije time sto dajem "gotove recepte".
Tako slicno sam i ja prosao kad sam napisao post broj 1053 u temi "AS Hibridi", sutradan sam dobio neprijatan telefonski poziv.. Nismo ni svesni ko sve prati forum...

Mene licno zabole ko od namrgodjenih prati forum ali mi smeta kada neko kaze "zasto onda postoje veterinari ako ti sve pricas da oni sami urade".
Svestan sam da svi koji pisu ovde su daleko od mene i da kod nijednog ne mogu da idem i uzmem mu pare za to sto uradim,niti mi neko pravi konkurenciju.Zato i zelim da pomognem onoliko koliko znam.Ali nije prijatno bas kad te neko kritikuje na taj nacin.
Smiljan,trebalo je da slikas jer sve ovako je pricanje napamet.

Mene licno zabole ko od namrgodjenih prati forum ali mi smeta kada neko kaze "zasto onda postoje veterinari ako ti sve pricas da oni sami urade".
Svestan sam da svi koji pisu ovde su daleko od mene i da kod nijednog ne mogu da idem i uzmem mu pare za to sto uradim,niti mi neko pravi konkurenciju.Zato i zelim da pomognem onoliko koliko znam.Ali nije prijatno bas kad te neko kritikuje na taj nacin.
Smiljan,trebalo je da slikas jer sve ovako je pricanje napamet.
Ti što te kritikuju imaju samo zvanje veterinara.Inače su obična banda koja nije vredna pomena.Tebi svaka čast.Na prvom mestu treba biti čovek.
Veterinar (tehničar) koji radi kod mene dođe na svaki moj poziv,Jednom nije mogao da dođe pa je rekao da zovem dotičnog koji mi je Odgovorio: Sad si našao da zoveš u 18 i 30.Kravaje počela da se ljulja i da se nenormalno ponaša.Takvima bih oduzeo dozvolu za rad-krava ne zna za radno vreme i praznike.Onda neka menja profesiju.

Kolege, kod mene maler danas, junica pobacila tele u petom mesecu steonosti, sad ona ima vimence kao pola fudbalske lopte i cini mi se da je kao nadoslo malo u poslednja dva sata, kad sam je promuzao imala je po desetak mlazeva iz svake sise, pa me zanima da li postoji mogucnost da ona ima mleko, a i ne znam ako je ne muzem da ne upropasti vime ako ima nekog mleka. Ako ima neko nekih iskustva neka kaze...

Ja licno mislim da to nece biti za muzu.Vime tu nije formirano,znaci mlecna zlezda.Ona intenzivno pocinje da se formira u zadnjoj trecini graviditeta.Mozda bi najbolje bilo zasusenje sa injektorima.
Trebalo bi da se pokusa da sazna uzrok pobacaja i ako moze se opet osemeni.

Veterinar mi je rekao da cekamo trazenje pa ispiranje i osemenjavanje posle dva trazenja, e sad bitno mi je da ostane vime u redu, sad ako mislis da je to najbolja varijanta ja da joj ubacim sutra injektore, e sad sto se tice uzroka sta ti mislis treba li pregled neki, ili sta mislis da moze biti uzrok, posto imam jos 4 junice u istom gravitetu, a hranim ih silaza, seno i prekrupa i u dobroj su kondiciji, nije da su mrsave ili tako nesto?

Moras sa jos nekim da se konsultujes oko toga da li da zasusis ili ne.Ima mnogo razloga pobacaja,samo da nije bruceloza.
Za tu zakonsku obavezu,nemam podatak.

Kolege, kod mene maler danas, junica pobacila tele u petom mesecu steonosti, sad ona ima vimence kao pola fudbalske lopte i cini mi se da je kao nadoslo malo u poslednja dva sata, kad sam je promuzao imala je po desetak mlazeva iz svake sise, pa me zanima da li postoji mogucnost da ona ima mleko, a i ne znam ako je ne muzem da ne upropasti vime ako ima nekog mleka. Ako ima neko nekih iskustva neka kaze...

kod mene se to desilo pre par godina bila je u 6mesecu i isto je imala mleko,muzli smo normalno,u drugoj laktaciji je doslo sve na svoje mesto!

Nazad
Vrh