Bolesti i lečenje krava

Ove sto sam nabrojao diuretike oni i nemaju karencu , dexamethason opet ima svoji i losih osobina .

Počeo sam prije nekog vremena koristiti boluse za prevenciju i liječenje krava pa reko ako nekog zanima prilično je novo na našem tržištu .https://www.youtube.com/watch?v=2FFU3sMLsng
Prvi put sam se susreo sa tim prije par godina kad mi je kolegica donijela iz amerike bio je bolus koji potiče apetit i pokreće preživanje ,nakon 15 minuta problematična krava je počela preživati tako da se sva upjenila.sad koristim boluse prizvođača iz italije i evo za šta sve imaju boluse http://tecnozoo.it/products/index/index/cat/184/hi-tech.html

nas tog nema ali nije mi daleko da skoknem preko
ajde reci mi gde to nabavljas kod

firma se zove tehnozoo i roba ide po narudžbi direktno iz italije,ja uzimam sve od njih od energetski i protenski dodataka pa do tih bolusa.ako hoćeš dam ti broj ili meil od zastupnika pa se dogovorite

moze hvala, mada ima firma tecnozoo u beceju kod njih sam kupio muzilicu neznam dali to ista firma znaci nije tehnozoo nego tecnozoo isto italijani

molijo bih nekoga da mi pomogne ako je imao sličan slučaj juče u toku muže jedna krava se poče tući nogama po stomaku jako se uznemirila legne pa ustane i tako ukrug dođe veterinar kaže možda su grčevi u stomaku (kolike) da joj nešto za bolove kaže ništa drugo nema . Malo se je smirila naveče je opet to ponovio jutros nema bolove ali nejede ne preživa ne balega krava je steona četiri mjeseca veterinar kaže ako je dislokacija sirišta ili neki zapetljaj mora na klanje pa ako neko ima kakav savjet biće mi od velike koristi unaprijed hvala pozdrav.

Koje klanje zbog dislokacije?
Zameni veterinara.

To ponašanje sigurno nije znak dislokacije.

molijo bih nekoga da mi pomogne ako je imao sličan slučaj juče u toku muže jedna krava se poče tući nogama po stomaku jako se uznemirila legne pa ustane i tako ukrug dođe veterinar kaže možda su grčevi u stomaku (kolike) da joj nešto za bolove kaže ništa drugo nema . Malo se je smirila naveče je opet to ponovio jutros nema bolove ali nejede ne preživa ne balega krava je steona četiri mjeseca veterinar kaže ako je dislokacija sirišta ili neki zapetljaj mora na klanje pa ako neko ima kakav savjet biće mi od velike koristi unaprijed hvala pozdrav.

Simptomi koje je imala i ukazuju na grceve. Bar su takvi simptomi kad tele ima grceve. Sto se dislokacije sirista tice, pre 15-ak godina veterinar je operisao dedi kravu koja je imala dislokaciju i posle toga se jos dva puta telila bez problema. Koliko se secam prvo su pokusali nesto da je okrecu i valjaju, kad to nije uspelo operisali su je. Krava nije bila steona, vec frisko oteljena.

Ne verujem da je simptomima dislokacija , verovatno doslo zavezivanja ili ukljestenja creva . Kakva je balega bila predhodno verovatno su creva u pitanju ako se javio iznenada bol , onda bi trebalo je otvoriti i videti . Da li je davao jutros laksans nesto , da li ima balege u crevima , sluzi ? Kakav je stav kad stoji ? Najbolje pozovi drugog veterinara nek pogleda .

Da vas pitam za savjet.
Imam tele, staro mjesec dana, balega vrlo tvrdo, poput ovce, to traje skoro od kad se otelilo i slabo napreduje.
Pije mlijeko, vodu, jede i sijeno, inače je vitalno i živahno.
U čemu je problem?

Halo, kolege!Krava od sinoc slabo jede ne preziva.Sinoc sam je zalio neosaningestom, jutros nista, jutros zalio sirilom, jos uvjek nema poboljsanja.Krava nije frisko oteljena a nije ni steona nego je tovim za prodaju na klaonicu.Da nije mozda nastao poremecaj u varenju zbog vece kolicine prekrupe sto sad dobija ili je nesto drugo...? Ah da, sad sam bio u stali lezi ne preziva a iza nje lokva izmeta izgleda da je i proljev dobila.

Cekam misljenja uvazenih kolega...

Poslednja izmena:
dobro je sto je dobila proliv onda znas da imas problem u zeludcu vjerovatno velika kolicina brasna pokusaj sa sodom da je zalijes

Nazad
Vrh