Bolesti i lečenje krava

Počinje da se kvari vime i ako mazem,dobija mastitis.Dal da zovnem Vet.da joj da antibiotik?

Sredi i papak. Jedna krava pokazivala toliku bol da smo svi mislili kako ima nešto slomljeno.
Dok sam otvorio, iz papka se izlilo oko pola deci gnoja.
Nisam mogo da verujem koliko može toga tamo 'stat'.
I to doslovno preko noči.

Stavio daščicu na zdravi papak, omotao i krava sutradan bez znakova bola.
Hoda ko da joj nije ništa bilo.

Poslednja izmena:
Kod mene sranje juče krava steona preko 8 mjeseci slomila noću nogu malo ispod koljena::jako_besan:: čekamo ako bude mogla da dovati 270 dana da je otelimo i onda uspavljivanje pošto meso nije za upotrebu

Ne prednja noga je slomljena a kod mene nema otvorenog kanala ja imam sistem sa rešetkama

prvo sto moras da uradis je da stavis onu cjevcucu u sisni kanal da bih mogao da izmuzes i da nebi krasta zatvorila kanal i onda normalno dezinfekcija i lijecenje rane

- - - - - - - - - -

milan992

meni se to desilo mastitis postoji na test ali bakterije nema nosio na institut na ispitivanje i onio kazu nema bakterije tako da mi nije bilo jasno kako onda lijeciti

Moze da se desi da dodje do porasta somatskih celija , ciji uzrok ne mora biti bakterije , vec stres , promena hrane , kraj laktacije , svasta u sustini nemas nekog lecenje jedino hladne obloge ,masaza vimena i izmusanje krave .

Imam problem -kravi se na jednoj zadnjoj sisi pre 10-tak dana pojavila ranica na sisnom otvoru -(tele je dojilo,danas je prodato) onda je valjda bilo doslo do zacepljenja a tele je nije dojilo jer je bila teska na mleku,dolazi do lokalnog mastitisa na vreme uocenog i za par dana penstrep i cevcica u sisu.Medjutim i pored umakanja u jod rana se polako siri vec je 10 mm i cevcica 3 dan ispala.Sada se ta sisa opet tesko izmuza.Sta raditi dalje?

Mora kanal da se iz kiretira jer usled upale sisnog kanala doslo do suzavanja , kanilu treba postaviti lokalno i sistemski antibiotike i flogocid mazati jer pospesuje zarastnje rane .

14a811aa6ea24503ac38173f41069277.jpg

Poslano sa mog GSmart Roma R2 koristeći Tapatalk

Nazad
Vrh