Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.

U kakvim su uslovima bila ova telad,da nisu lezali u mokrom?

Jel puno leže zbog zime?
je to ima samo na slabinama ili još negde ,jel na istom mjestu na oba teleta
 primjetio sam i kod treceg teleta dole iznad papaka malo.@flex202
Nemojte trošiti pare na veterinarske intervencije. Dlaka će podrasti ponovo a i onaj apsces na holštajnu je bezopasan.![]()
 a reci mi za taj apsces jel se moze to izlijeciti,da li cu imati ikakvih problema sa tim kasnije?ma nećeš on pukne ili mu ti malo pomozi kad osjetiš da je tvrd i da se unutra voza tekućina probij ga i maži flogocidom
Sto se tice crvenog,ovako kako vidim lici mi na trihofitozu,to je gljivicno oboljenje koze koje moze preci i na ljude,ja sam se jednom na farmi zarazio.a ovo drugo moze biti i aktinomikoza,to je isto gljivicno oboljenje,ovako na nevidjeno nemogu tacno da kazem....
Na farmi smo prskali ili utrljavali -dektanol- u vidu tecnosti.A inace postoji vakcina potiv trihofitoze -trihofitan- se zvala kad smo vakcinisali goveda,a sad neznam ko je proizvodi -trihofitan- je proizvodjen u rusiji....flogocid mozes uzeti u poljo apoteci i nije skup,ja mislim da sam placao oko 200 dinara pre mesec dana...