Bočna freza

Pitanje za vas,gde mogu da kupim nosače ležajeva?pošto i ja planiram da pravim frezu

zdravo ljudi imam jedan problem o vezi nabavku pipalica mislim se medzu freza pipalica ili tanjiraca pipalica. molim vas oni koji imaju ove masine da kazu prednosti i nedostatke o vezi masina a i zamoli bi kolega vasovac da kaze posto koko ja znam on imao i frezu i tanjiracu pipalicu hfala vam i pozzz

Pisao sam već o tome.Prednost tanjirače je u tome što može raditi po vlažnijem od freze,i dosta brže se sa njom obavi posao,na tanjiraču možeš montirati i nož umesto tanjira. Neznam šta te konkretno interesuje?

Posto hocu da kupim tanjiracu bez hidro motora interesuje me dali bi obicnu tanjiracu moze da rad kod jabuke kojiu so sadzeni na manje od metar i dali ova tanjiraca ostavlja ne obradenu povrsinu oko vocaka

Da li neko ima Calderoni frezu za voce, uzeli smo oko nove godine frezu koja je iz uvoza deluje kao perfektna, dosta je dobro ocuvana, nigde nema ni malo lufta, naime kada je probana pre kupovine radila je sasvim ok, nista se nije culo. Pre neki dan smo hteli, da je probamo i odjednom je pocelo nesto da lupa i da zapinje, kopac se vrti pa stane, pa se opet malo okrene pa stane i cuje se lupanje kao kada je kardan savijen pod velikim uglom pa se cuje krst i solje da lupaju. Kada je probana pre kupovine, radno telo je bilo 65cm mi smo dodali nastavak i sada ima oko 95cm, ne znam da li to ima neke veze. Da napomenem, da kada okrecemo rukom nista se ne cuje, niti sta zapinje, okrece se sasvim lako, bukvalno jednim prstom moze da se okrene. Hidraulika radi bez greske, samo sto ne znamo sta moze da lupa, kao da se cuje iz kucista sto drzi kopac. Ako neko znas sta bi moglo da bude, neka prica. :ppozdrav:
Evo i slike kada je stigla
2hpu8pg.png

Ne znam stvarno, moramo jedan dan da skinemo kardan sto ide od reduktora ka kopacici, pa da vidimo, da li ce se sta cuti kada vrti samo reduktor i pumpa. Al' bas nam nekako cudno, kada traktor vrti, cuje se bas dobro da lupa i zapinje negde, a kada vrtimo rukom nista, niti se sta cuje niti negde zapinje, pa da je tesko okretati.

Nemoraš skidati kardan,samo pogledaj dali ti zastajkuje i kardan kada ti zastajkuju motičice

Sve zastajkuje i prenosi na traktor, plasimo se da nesto ne otkine. Kad bi skinuli kardan od reduktora do kopacice, tacno bi znali, da li je reduktor ili kuciste kopacice, jer bi vrtelo samo reduktor i pumpu, pa ako opet bude lupalo, onda je reduktor, a ako ne onda je kuciste.

Nasli smo problem, kardan koji ide od reduktora do traktora lupa na krstovima kada je ceo radni deo uvucen do kraja, nismo primetili jer ima onu zastitnu plastiku, a uopste nam nije padalo na pamet da bi mogao on da bude. Gde li ima kod nas da se kupi onaj deo za dupli zglob na kardanu?

Teško da ćeš naći dupli zglob ja sm imao taj problem na balirci,uzmi običan pa iskljucuj frezu kad okreneš u redu.

Nazad
Vrh