Bočna freza

Na prednjem delu (nevidi se na slici) imaš dva kačenja lupali ti kada zakačoš na ono koje manje za 15-20 cm izbacuje frezu . Ja sam moju fezu izbacivao skroz i skroz vracao na oba kačenja i nikada nije lupao kardan a isto je bio krst 30,2 mm i sa jednim krstom,a i sve freze koje sam video nemaju dupli krst

Pozdrav!
Imam spedo tanjiracu, i imam problema sa pregrevanjem ulja? Da li je neko imao ovakav problem? Dok je ulje hladno, tanjiraca super radi, ali kada se ulje pregreje, radno telo se tesko ili se uopste ne vraca. Ako neko ima iskustva neka napise. Hvala.

Nema ova 2 kacenja, ima samo jedno, bice vise slika posle srede, kada odem u selo. Ne lupa jedino kada je cela freza postavljena na sredinu, konkretno mislim na onaj prvi klip kojim moze ceo uredjaj, da se pomera levo desno, nezavisno od kopacice, a cim bi je pomerili skroz desno ili skroz levo onda pocinje da lupa.

Evo ja sam razmisljao da kupim neku od ove dve pipalice, koje covek uvozi iz italije pa ih reparira..

x58f2r.jpg

2wcmoft.jpg

1500e, ali mozes da korigujes i da nemas ove tockove i to.. Ako hoces mogu ti ostaviti njegov broj, meni je rekao da ih je vecinu prodaovao po valjevu
.

Ovo su vucene pipalice i one zahtevaju ravnu parcelu, dugacke redove i dovoljno mesta za okretanje. Cena je Ok ali kad ih vidim ovakve ofarbane izadje mi slika kakve su bile kad su doterane. To su prava groblja.Moja preporuka je uzeti nefarbanu frezu, i mislim da je bolja varijanta nosena freza. Inace najvise na jednom mestu ih ima u Lilopistu. Imate oglase na Polovnim automobilima. Ja sam tamo prosle godine kupio jedan Rinieri, noseni u odlicnom stanju i prvoj boji, koji me odlicno sluzi ( ove nedelje je odradio 15 hektara), ali sam ga platio 2 000 eura, i opet bih kupio isti ali ih ima jako retko u ponudi, a inace nova Rinieri nosena pipalica je 4800 eura.

Covek mi je posalo i slike freza kada ih uveze iz Italije, i mogu vam reci da nisu mnogo bas razjebane tako da kazem.. Iskreno meni je ova bollje i farbana sa ovim klipovima, nego ona na vazduh sto prave i prodaju po 1000e... Ima dva vlasnika a evo i brojeva 0621950337 ili 0621950338 ...Ljudi su iz Velike Plane...

Ne znam mene su ove dve zainteresovale, otac je pricao sa njima.. Znam da je rekao da moze napraviti da ih nosi hidraulika, da ne bude sa tockovima i da se vuce na kuki..Nazovi ih pa ispitaj ..

Nigde ne pise, ali po boji bi se reklo da je prva Colderoni a druga Omasi, i inace obe su jako dobre, mada bi ja ipak prednost dao prvoj, a sto se tice konstatacije da su bolje od nasih pravljenih to si u pravu. Ja sam kupio u Grockoj pre par godina od nekog njihovog lokalnog majstora pravljenu, kopirao neku italijansku, i radim po malo sa njom, ali ona nema sanse da uradi vise od par hektara a da se nesto ne pokvari, jednostavno delovi su stavljani sta se gde naslo.

Plava jeste Omasi, ali za ovu drugu ne znam.. Za par dana cu ici do njih da vidim kakve su, sta i kako.. Ali resio sam kupiti neku od ove dve, ipakat Italijan je Italijan za te freze, pa makar i bile reparirane..

Prva je Calderoni, isti je aparat (mehanizam) kao na nasoj, samo je nasa nosena. Mi smo uzeli u Lipolistu i bila je 2000e i covek nam je dao garanciju od godinu dana na sve sto se dogodi, malo smo usli u stos sa radom, posto smo je tek uzeli i za sada smo prezadovoljni radom, a i time sto ima bas dosta podesavanja za razliku od nekih koje imaju samo jedan klip za pipalicu, samo za nase krajeve bi trebao malo veci traktor od 533 zbog brdovitog terena, jer je lagan za ovu frezu, radi sa njom na 900 obrtaja, inace fiatov motor je u njemu od 42 ks. Kada smo uzimali, bilo je svakakvih freza, u glavnom to su bili krsevi kojima je dusa izvadjena i one remontovane i farbane, nasa je u stvarno dobrom stanju, skinuta je odmah sa prikolice cim je stigla kod tog coveka.

Ja sam tamo prosle godine kupio jedan Rinieri, noseni u odlicnom stanju i prvoj boji, koji me odlicno sluzi ( ove nedelje je odradio 15 hektara), ali sam ga platio 2 000 eura, i opet bih kupio isti ali ih ima jako retko u ponudi, a inace nova Rinieri nosena pipalica je 4800 eura.
Vidim da si zadovoljan koji je model tvoj Rinieri?
Kod nas nova 6100 eura.

Nazad
Vrh