Bočna freza

zdravo ljudi sto mislite za pneumatska pipalica jel ima neko hocu savet u plan sam da uradim jednu

Mora da se dige pritisak na 7 bara da bi radila kako valja kod nas u kraju kosta od 1200 do 1500 evra iace nema problema ,i mora da se na boci navari za brzu spojku

kazes da pritisak mora da bude iznad 7 bara jel moze to imt 539? ako moze sta treba da napravim za da dignem pritisak na 7 bari posto na moj imt ide do 5 bari

Pa da se podesi na ventilu da iskljucuje na 7 bara to je mislim onaj ventil gde se srafi crevo za duvanje guma ,inace ako radi na 5 bara sporije vraca posle stabla zato se dize pritisak .Moj brat radi sa tom frezom sa imt 539i kaze da je da se digne pritisak 1 minut posla inace je iz Begaljice

zdravo ljudi jel moze mi reciti koj reduktor bi odgovarao za bocna freza "pipalica" koj soodnos treba da bude 1:2 ili 1:1.5

Ja sam zimus napravio pipalicu , koja trenutno radi sa polugom tj. jedan ( bratanac :osmeh: ) ide pozadi i pomera od stabla jer mi je zasad mlad . Probaću da postavim
slike . Molba za preduzimljive kolege : treba mi pneumatski klip dvostrani sa izlazom klipnjače 20-25 cm,i ф oko 20 mm .:ppozdrav:
Inače prenos kod mene je 1:1 i radi besprekorno .

Ja samo mogu iz mog iskustva da kažem da je bolje napraviti bržu nego sporiju frezu pipalicu, inače imam 2 komada i jedna je pravljena u Grockoj i dosta je spora , a druga je Italijanska fabrička Rinieri i radi za 20-30% brže pri istom gasu. Prednost ove brže je da možete sa 1000-1200 obrtaja na traktoru da lepo odradite posao a ova sporija traži veći gas, samim tim i veću potrošnju. Takođe brža freza ne hvata travu već se ponaša kao mulčer, sitni je i izbacuje a ova sporija često mota travu i mora da se čisti. Takođe Italijanska freza ima 5 ili 6 motičica na jednom segmentu a naša samo 4 tako da i to pomaže da bolje radi, inače su obe iste širine oko 75cm. Sve u svemu ako možete da birate pravite malo brže freze.

Evo linka za Rinieri a tu možete videti i frezu iz Grocke:
http://youtuberepeat.org/?videoId=WDmTvJrODBU

Mnogo Bratko ( Geras ) mnogo ja sam za 1:1
Molba za preduzimljive kolege : treba mi pneumatski klip sa dva ulaza i izlazom klipnjače 20-25 cm, ф oko 20 mm . Hitno ::novac::

Pogledaj na kupujem prodajem za taj klip prodaje čovek iz beograda. Ja sam skoro uzimao za tresac neki slican bio je oko 2000. Hod 200 mm samo je klipnjaca tanja. A imao je i veće. Ako to tražiš za bocnu frezu mislim da ti je slabo to

271020143688.jpg
[/URL][/IMG]
271020143689.jpg
[/URL][/IMG]
271020143690.jpg
[/URL][/IMG]
271020143691.jpg
[/URL][/IMG]

Pocela je izrada na bocnu frezu

Nazad
Vrh