Bočna freza

Je...u nikako da se nađem na jednoj njegovoj prezentaciji strojeva u radu. Morat ću ga nazvat i reć mu da me utefteri za iduće prezentacije. Ima stari krasnih ideja koje je pretočio u svoje strojeve.

Jel ima opciju kosilice bez ticala, znači da disk (koji se nevrti, jel) sa gumenim rubom dotiče stablo? Kako kose ti zakrivljeni noževi, jel rade bolje od ravnih i jel ima neki poseban razlog zašto nisu ravni? Reko bi da ravni bolje kose. A možda me oko vara pa mi na slici ti noževi izgledaju zakrivljeni? :sta: Onaj točkić mi se uopće nesviđa, ni njegova veličina (promjer i širina), a ni mjesto na kojem se nalazi. Dobro je sad dok je suvo, al kad se zemlja nakvasi mislim da bi propado i možda guro blato skupa sa zapetljanom travom. Kažem možda, a možda i griješim.

Mi ćemo najvjerojatnije ovih dana krenit u brzinsku izradu diska sa hidromotorom za košnju oko stabla (bez ticala) koji će bit montiran na malčer 2,25 m. Čekam da vidim kako će se Perfect pokazat u radu sa takim diskom, a to će bit uskoro (boja se suši).

Neki dan sam gledao u radu ovu Rinieri međurednu frezu. Noževi su za zamjenu. Fali joj zadnji poklopac da manje odbaciva zemjlu i da ostavlja manje rupe kod izmicanja. Nebi bilo loše da je malo bolje uštimana jer ostavlja dosta neobrađenog oko, a pogotovo iza stabla. Možda je uzrok slab protok ulja (sporija reakcija) il loše postavljeno-uštimano ticalo, neznam jer nisam puno zagledo.

Ovisi od modela do modela. Odi na stranicu firme Messis (Hrvatska) i tamo imaš cijenik svih strojeva između ostalih i Rinieri bočnih freza.

Evo jedne malo bolje međuredne freze. Rabljena međuredna freza Calderoni u obradi tla oko višanja. Fino radi, bez ostavljanja rupa. Malčice ju treba bolje uštimat, no to je zanemarivo jer i ovako radi jako dobro.

Uploaded with ImageShack.us

Pitam se kako se još nije pojavila slika ili se nisu oglasili ponosni vlasnici ove freze. Kažu da je rasprostranjena u okolici Subotice i Sombora a kreće i u osvajanje ostalih dijelova.:ideja:

Moj proizvod,slikano pre 3 meseca,radi kao sat,na njega moze i tarup(mulcer)bocno da se nakaci(nisam slikao)u medjuvremenu je stavljena zadnja gumena zavesa i reduktor je okrenut kontra da moze da vrti duplo sporije 2:1,zuti kardan sa slike nije koriscen za frezu samo za probu,za nju ima kardan 35mm krst,orginal FKL sa velikom lamelom,placen 130 eura,drugi slabiji i nemoze jer ovo cudo zaustavi 540 u prvoj sporohodnoj kad je tvrdo ili nikad frezirano,kao i svaka freza.Fergusona gura da se raspadne,nizbrdo nemoze da je zadrzi.Sve u svemu prava stvar,moze se svugde provuci jer se podize,najbitnija stvar na njoj su reduktor,i kardani koji moraju da budu u Extra kvalitetu inace savije cev od kardana kao papir.A da zahvat nozeva 1,2metera i nebi je dao nizasta na svetu::novac:::osmeh:Bice jos slika!!!

Poslednja izmena od urednika:
mirko, od čega je reduktor ? I kako je pomeraš levo desno ili ostaje mali deo neobrađen ?
Koliko bi bilo da napraviš još jednu za prodaju ?

Sa malim zakasnjenjem da odgovorim:Reduktor je od Tarupa Poljostroj,Lifam,Zmaj...Ne pomera se levo desno,samo pravo pored stabla.Kao sto vidis na slikama potrebno je dva kardana SUPER kvaliteta,glavni veliki kardan sa traktora sa velikom lamelom FKL 230 eura(u predhodnom postu sam greskom upisao 130,tek sad vidim) i mali kardan,nije na cev vec na nutove placen je mislim oko 110eura(ne drzime za rec),sve ostalo uvije i polomi veoma lako.
Zahvat 1,2 metra,fergusona gura,radi kao sat ,itd....
Za sada necu praviti za prodaju,nema se vremena,imam dve narucene za zimu.Previse posla pa necu da obecavam ono sto nemogu da postignem.Jedino ako se dan duplo produzi:osmeh:

pozdrav ja sam bivsi vlasnik ove bocne freze, iz subotice tacnije iz Tavankuta :) ako ste nesto zaintresovani ili vas zanima pitajte slobodno

- - - - - - - - - -

Uploaded with ImageShack.us

Pitam se kako se još nije pojavila slika ili se nisu oglasili ponosni vlasnici ove freze. Kažu da je rasprostranjena u okolici Subotice i Sombora a kreće i u osvajanje ostalih dijelova.:ideja:

pozdrav ja sam bivsi vlasnik ove bocne freze, iz subotice tacnije iz Tavankuta :) ako ste nesto zaintresovani ili vas zanima pitajte slobodno

Sa malim zakasnjenjem da odgovorim:Reduktor je od Tarupa Poljostroj,Lifam,Zmaj...Ne pomera se levo desno,samo pravo pored stabla.Kao sto vidis na slikama potrebno je dva kardana SUPER kvaliteta,glavni veliki kardan sa traktora sa velikom lamelom FKL 230 eura(u predhodnom postu sam greskom upisao 130,tek sad vidim) i mali kardan,nije na cev vec na nutove placen je mislim oko 110eura(ne drzime za rec),sve ostalo uvije i polomi veoma lako.
Zahvat 1,2 metra,fergusona gura,radi kao sat ,itd....
Za sada necu praviti za prodaju,nema se vremena,imam dve narucene za zimu.Previse posla pa necu da obecavam ono sto nemogu da postignem.Jedino ako se dan duplo produzi:osmeh:

Mirko koliko para da mi napravis jednu... Nije mi hitno... kazi cenu pa da pricamo...

Nazad
Vrh