Bočna freza

Pogedajte na sajtu pik.ba tamo u oglasima ima bočnih freza, pipalica...

Ja za par dana idem u Veliku plani, covek sada reparira jednu Omasi pipalicu, da vidim kako to radi, i da se dogovorim sa njim kada mogu ja kupiti, ali ja cu ovu nosenu i da moze da se iskosi po neravnim terenima...Slikacu kod njega kako to izgleda pa cu ovde okaciti..

Pozdrav drustvo.. Evo ja sam danas bio u Velikoj Plani, i pogledao ovu jednu frezu pipalicu Omas sto je sada reparirao , i maltene sam se pogodio sa covek da uzmem nju, da ne bude vucna i da mi ima sama nagibe na frezi za neravan teren i to ispada 1800e..Menja ta creva sva, pretrese pumpu, sipa novo ulje , ofarba stavi nove moticice koje kaze da uzima u Italiji,i jos sta joj radi nisam sve ni zapamtio..Radna povrsina moticica mu je 65cm...

Evo i slike, mozda je losije kvaliteta u fazi sklapanja

2v3348j.jpg

Mozda jeste u startu skupu, ali ja msm da si zavrsio poso za duze vreme...

Drustvo, nabavio sam reduktor neki stari od Zetora koristio se nekad za vrsalicu,
odnos je odprilike 2:1 da li bi bio odgovarajuci za frezu?
Reduktor je ispravan, skoro nov.
Do sada mi je freza bila od diferencijala, mwdjutim strada mi cesto pa hocu da ga prepravim.

To ti je idealan odnos za bočnu frezu. Namestiš ga da usporava kardan duplo i to je to. Otprilike kao i kad si blokirao poluosovinu na diferencijalu. Samo što tako istopi sve živo u diferencijalu. I ja za sebe tražim neki reduktor povoljan ali imam vremena do jesenas

I ja sam tako mislio, ali me roditelj ubedjuje da je to presporo. A koje si moticice stavljao?

Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока

Uvek se isplati kupiti dobru mašinu ako imaš potrebu za njom stim da je verovatno dobra pipalica bliža toj gornjoj ceni, u donjoj polovini tog cenovnog ranga nemoj se nadati ničemu dobrom... sem ako se ti nerazumeš u te stvari pa da je sam remontuješ za sebe.

Ja sam u mogucnosti da dam maksimalno 1300 eur. a u mehaniku se i ne razumem bas puno,tako da je mozda bolja varijanta da kupim neku novu od ovih nasih proizvodjaca sto ih prodaju za manje pare.

Ja sam u mogucnosti da dam maksimalno 1300 eur. a u mehaniku se i ne razumem bas puno,tako da je mozda bolja varijanta da kupim neku novu od ovih nasih proizvodjaca sto ih prodaju za manje pare.

I ja sam gledao malo freze i mislim da za te pare nemože da se kupi dobra uvozna,http://www.polovniautomobili.com/prikljucne-masine/5160198/rucna-izrada-pneumatska-freza-za-voce , kod ovog čoveka sam kupio malčer i prezadovoljan sam, frezu sam video i izgleda dobro robusna je e sad kako radi... uglavnom industriske su sigurno bolje ali verujem da i ove mogu dobro da posluže.

To je već ok cena ako su mašine iole dobre, ja sam malo obilazio, zvao, gledo i nisam mogao naći dobre za te pare pa sam malo okreno prioritete prvo sam uzeo atomizer i malčer mislim da su mi oni trenutno više uposleni a freza će malo da sačeka

Imaš neku sliku ili video kako to radi perfektno i jesi li imao problema dok je nisi uštimao. Kako to sad izgleda uz samo stablo?

Batad imam video, ali ne mogu da ga postavim.. Nisam imao nikakvi problema sa stelovanjem, imas rucicu za dubinu i ovamo jedan deo za sirinu stabla, bez problema se namesti.. Juce sam je ja probao kod ovog lika oko njegovog voca u ledini ma ide samo tako, i nema travke za njom... Kod mene je jos necu probati do proleca...

Vasovac placena je 900eura, coveku ne treba vise jel je kupio novu pipalicu, a ja naletim sasvim slucajno na ovo.. I odmah sam otisao kod njega da mi ne pobegne, jel je za te pare nemas nigde iole da valja.. Dobio sam i nove lopatice uz nju, tj samo tri para jel su prve tri polose, ali i ove stare rade perfektno po meni... Jeste malo pohabana, i ruzna mozda ovako na oko kad je ogledas, ali radi samo tako,creva su ok, klipo je odlican sve je kako treba, odrzavao je covek, i reko mi je kada ulazim u vocnjak da freziram da podmazem neke delove, kaze nije ti tesko da to odradis, produzujes joj vek bukvalno, a i necuje se kada radi kao ove obicne traktorske freze...

Nazad
Vrh