Bivoli

lazare svaka cast za drzanje bivola :)

ti si pored titela?
 
Pozdrav svim forumasima i posebno gospodinu Maticu koga za malo da upoznam i licno i ako sam bio kod njega na farmi. Farma g. Matica je pre bi se reklo nacionalni park, nalazi se na levoj strani usca Begeja u Tisu a sa preke strane nalazi se titelski breg. Preko Begeja Carska bara, pravi raj
 
Poslednja izmena:
poznajem Sretena

---------- Poruka napisana u 00:39 ---------- Prethodna poruka je at 00:38 ----------

da malo osvezim temu :)

nnnnnnnnnnnn092.jpg


---------- Poruka napisana u 00:44 ---------- Prethodna poruka je at 00:39 ----------

nnnnnnnnnnnn082.jpg
 
Video sam oglas o prodaji bivolica, telad 400e a junice 600e, neznam smem li napisati podatke o prodavcu pa cu zainteresovanima odgovoriti u licnoj poruci!
 
Ova farma mi je fascinantna, na njoj se uzgaja 1000 muznih bivolica, plus podmladak. Farma je u vlasništvu Delta Generalia i nalazi se u severnom delu Italije. Proizvode mocarelu u svojoj mlekari, nisam verovao da ima tako velikih farmi.

img20131023150047.jpg


img20131023151450.jpg



img20131023143835.jpg



Prosečno daju 7 kg mleka dnevno, sa preko 6% mlečne masti. Meni se iskreno nije svideo ukus sira, ali izgleda da su napravili ozbiljan posao i sa ovom vrsto životinja. Mnogo su radoznale i znatiželjne, ali su i jako oprezne, čak i prema radnicima sa kojima su svaki dan.
 
Znaš li da li osemenjavaju bivolice i gde nabavljaju seme, odnosno radi li neki njihov institut semena?
Inače italijani su evropski najveći uzgajivači bivola, imaju ja mislim oko 25000 grla a možda i više.
 
Mislim da rade VO, centar se nalazi u okolini Udina. Ne smeju da koriste mužjake i seme sa juga Italije (gde je najveći broj životinja) zbog određenih bolesti koje nisu iskorenjene u južnom delu. Inače imaju i korektore. Da, najveći su uzgajivači bivola, kupili su neke farme i u Rumuniji, u delu Karpata prema južnom Banatu gde takođe sada gaje bivole. Mada se meni mocarela nije svidela, ipak sam ja seljak čovek. :ppozdrav:
 
[video]http://mediacenter.dw.de/bosnian/search/vodeni%20bivoli[/video]
Da malo održimo temu!
 
Nazad
Vrh