Bivoli

Učlanjen(a)
5 Feb 2009
Poruka
1.340
Lokacija
Krusevac/Beograd
Ovo je moguce da su karpatski odnosno rumunski bivoli ili da imaju u sebi krvi italijanskih bivola. Za italijanske kazu da su posebno mlecni i da su mnogo pitomiji od rumunskih, dosta ih uvoze u rumuniju i sa njima mesaju i poboljsavaju originalnog karpatskog bivola.
 

mario mario

Član
Učlanjen(a)
9 Nov 2011
Poruka
152
Lokacija
podgorica
bivola ima u okolini Novog Pazara, cak se mogu vidjeti oko glavnog puta koji spaja SR i CG. Cuo sam da ih ima i na Sjenici.
 

vla

Član
Učlanjen(a)
4 Maj 2008
Poruka
620
Lokacija
Majdanpek
Na video klipu su Murah bivoli poreklom iz Indije, Bugari, uvozili maticno stado iz Indije, svojevremeno a sada samo seme za osemenjavanje, pa zato imaju takve rogove i mnogo su krupniji.Madjari su ih verovatno od njih nabavili, jer BG imaju institut i repro farmu za bivole i par privatnih uzgajivaca.
Sto se tice rumunskih ili karpatskih, koji su mnogo manji ,prica je malo drugacija. Italijani su jeftino pokupovali rumunske bivole,posle pada Causeskove vlade i revolucije, odneli u Italiju, muzli i pravili vrhunsku mozzarelu i naravno ukljucili nauku i genetiku. Uradili su vrhunsku selekciju na mlecnost i kvalitet mleka. Trenutno imaju najbolje bikove i mlecne bivolice u svetu, pa izvozom zaradjuju velike pare. Imaju i seme za vestacko osemenjavanje. Sada Rumuni kupuju od njih da bi obnovili svoj fond bivola. Stranci su formirali par farmi bivola u Rumuniji, prave mozzarelu i izvoze.
 
Učlanjen(a)
4 Maj 2010
Poruka
1.425
Lokacija
Vukov Jadar
Svaka cast,bas su lepi. Jel si iz Perleza kod Zrenjanina? Ako je jesi, alal vera za drzanje bivola u srcu Vojvodine. Jel imas kakve ekonomske koristi od njih ili je ljubav u pitanju?:ppozdrav:
 
Učlanjen(a)
5 Feb 2009
Poruka
1.340
Lokacija
Krusevac/Beograd
Nek je ziva i zdrava :) i da se plodi. Moj prijatelj ima bivole, dve krave, bivola dvogodca i mladu bivolicu steonu, mislim da ima musko bivolce od godinu dana od jedne krave pa mu je to za zamenu. MOgu da ti dam broj tel pa se dogovarajte, samo sto je on na staroj planini :)
 

lazarmatic

Član
Učlanjen(a)
29 Mar 2011
Poruka
859
Lokacija
perlez - ns
ove nikada nisu muzene

---------- Poruka napisana 08-01-12 u 18:04 ---------- Prethodna poruka je 03-01-12 at 20:40 ----------

nije valjda da niko nema musko tele za zamenu? menjao bih i bika
 

lazarmatic

Član
Učlanjen(a)
29 Mar 2011
Poruka
859
Lokacija
perlez - ns
moze jos neka informacija?

---------- Poruka napisana u 15:55 ---------- Prethodna poruka je at 15:51 ----------

nesto sam nasao na netu, NIMROD B.Topola ali nikako da nadjem broj
 
Vrh