Berko

@ Zorane moj surak (koji sam ti pisao da je majstor) kaze da nebi smeo nikako da se prebacis na 1000 obrtaja za te masine sto si napisao,jer dolazi do velikog habanja i mnogo mu je kraci vek sto je i normalno

Zoran0230 je napisao(la):
Tako je rile,zato ja i govorim za berka jer on je đavo u dobrom i čestom kukuruzu.Hteo bih da pitam dalineko ima to iskustvo;imam zetora 5911 i imam mogućnost da prebacim na 1000 o/min.Da li smem to da uradim kada teram presu,berač roto-kosu...

Smeš , ali onda voziš traktor sa manjim gasom tj. da ne pređe obrtaj kardana 540o/min (imaš dve skale na obrtomeru ) .

zoran 023 sa beracem smes to da uradis kod nas u selu dva tri rusa beru tako sa zmajevim beracima a sa drugim masinama ne preporucujem,mozes i sa sejalicom.ja zalivam sa ursusom 355 na 1000 o preko menjaca gas malo jaci od lera

Što? Za berač nije slab a od njega teže nema šta da pogoni sa 1000 obrtaja!

mica967 je napisao(la):
Nikola mislim da je taj zetor slab za tu varijantu sa 1000 obrtaja. :ppozdrav:
Na ovo sam mislio! pedesetak konja je dosta za dvoredni berač čak i ako radiš sa 1000 obrtaja kardana!

mityoo je napisao(la):
mica967 je napisao(la):
Na ovo sam mislio! pedesetak konja je dosta za dvoredni berač čak i ako radiš sa 1000 obrtaja kardana!
[ /quote]Ma znam ja to ali ja imam 540 i on ima samo 3 brzine.On nije ni za jedan berač,zato ja teram 5911 ali berka jednobraznog možeš terati sa 25 konja a dvobrazni sa 40 konja,mislio sam na 1000 bih išao još brže

mityoo je napisao(la):
mica967 je napisao(la):
[ /quote]Ma znam ja to ali ja imam 540 i on ima samo 3 brzine.On nije ni za jedan berač,zato ja teram 5911 ali berka jednobraznog možeš terati sa 25 konja a dvobrazni sa 40 konja,mislio sam na 1000 bih išao još brže
ta tog tvog berka moze i toma vinkovic da vuce

BOJIN je napisao(la):
ja sam aleksandar grujic-bojin iz klenja....da li mogu sada da dobije informaciju o tom beracu koja je cena i gde ima da se kupi:haha:
Berkova firma se nalazi u Molu;tel-024-862-o40 (Horvat company) Jednobrazni(8 800E);dvobrazni(14 200E) ako odmah uplatiš a dobiješ ga u septembru.ako dočekaš kraj aprila onda im je puna cena-10000 i 16000-ako te još nešto interesuje pitaj ako znam reći ću ti

14aflm0.jpg

ovo je cenovnik za 2009 a kolko sam gledao isti je i za 2010 znaci nije bilo poskuoljenja

BOJIN je napisao(la):
ja sam aleksandar grujic-bojin iz klenja....da li mogu sada da dobije informaciju o tom beracu koja je cena i gde ima da se kupi:haha:
Berkova firma se nalazi u Molu;tel-024-862-o40 (Horvat company) Jednobrazni(8 800E);dvobrazni(14 200E) ako odmah uplatiš a dobiješ ga u septembru.ako dočekaš kraj aprila onda im je puna cena-10000 i 16000-ako te još nešto interesuje pitaj ako znam reći ću ti
eeee druze hvala puno....

meni se licno nesvidja izgleda mi slab gledao sam ga u basaid na vasaru i jednog kod nas covek ga kupio i vukao ga za crnju pa dok je cekao da otvori rampu ja malo gledao svako ima svoj ukus i svaki berac ima manu a sto se tice potrosnje ja sam trosio od 7 do 9lit. po kj. i zadovoljan sam :ppozdrav: a koliko zanam i mislim da nema ni jedan Berko u selo

To što je malo slabiji , zavisi kakav su materijal dobili . Npr. naruče cev 70x70 debljine zida 4 dobiju 2.5 , uzmi ili ostavi . Tako i za materijal tračiš Č. 1730 (8.:cool: dobiješ Č.1530 (6.6) ,a nije isto . Sve to pričam jer poznajem čoveka koji ga je konstruisao i dugi niz godina radio u toj firmi .

Nazad
Vrh