Matić je napisao(la):Ne kažem ja da su naši kao novi.Kažem to da za 20+ godina i hiljade obranih jutara još uvek ne iziskuju velika ulaganja tipa popravki i zamene vitalnih delova.Dok kod Berka to nije slučaj(piše par postova višlje o onom pobratimovom).
Čapur nije kao da je radio kombajn jer dvoredni Zmaj ima tarup sa 52 noža pa skida sve(što kod vaše sečke nije slučaj jer seče samo kukuruz a ostalo ostaje).Uz izvršene modifikacije govorim o 222(ubrzanje privodnih lanaca,komušačke sekcije kao i glavnog pogona+ugradnjom uređaja protiv gušenja),ovaj kombajn jutro kukuruza bere za sat i 15 minuta!Samo 52 noža a berko samo 2 i samelje ga u paramparčade što znači da ni ovo nije tačno,imao sam ja zmajev berač.Na hiljade obranih jutari bez velikih ulaganja :Koliko koštaju 52 noža (Za berka 18E).Ja nemam dvobrazni ali ako ti obereš dobar kukuruz za sat i 15 minuta onda berko obere za 45 minuta.

od mene toliko neraspravljam vise
 od mene toliko neraspravljam vise

na istoj duzini njive potrebno je 14 brazdi da napunis zmajevku,a kod nekog drugog gazde 22 brazde.prema tome nemozes gledati koliko koi kombaj nabere kuruza za recimo 7-8 sati.
 na istoj duzini njive potrebno je 14 brazdi da napunis zmajevku,a kod nekog drugog gazde 22 brazde.prema tome nemozes gledati koliko koi kombaj nabere kuruza za recimo 7-8 sati.