Berko

Matić je napisao(la):
Ne kažem ja da su naši kao novi.Kažem to da za 20+ godina i hiljade obranih jutara još uvek ne iziskuju velika ulaganja tipa popravki i zamene vitalnih delova.Dok kod Berka to nije slučaj(piše par postova višlje o onom pobratimovom).
Čapur nije kao da je radio kombajn jer dvoredni Zmaj ima tarup sa 52 noža pa skida sve(što kod vaše sečke nije slučaj jer seče samo kukuruz a ostalo ostaje).Uz izvršene modifikacije govorim o 222(ubrzanje privodnih lanaca,komušačke sekcije kao i glavnog pogona+ugradnjom uređaja protiv gušenja),ovaj kombajn jutro kukuruza bere za sat i 15 minuta!Samo 52 noža a berko samo 2 i samelje ga u paramparčade što znači da ni ovo nije tačno,imao sam ja zmajev berač.Na hiljade obranih jutari bez velikih ulaganja :Koliko koštaju 52 noža (Za berka 18E).Ja nemam dvobrazni ali ako ti obereš dobar kukuruz za sat i 15 minuta onda berko obere za 45 minuta.

Ne bi trebalo na osnovu Z-213 da pravis poredjenje sa bekom poredi ga npr. sa Z-216 (zadnja gen. jednorednog beraca) mislim da govoris o jednorednom beracu. :ppozdrav:

sa senpetera preci na nov berac to ti je ko sa magarca na konja a te tvoje odvale da berko bere za 45minuta kj. mozes da pricas deci u zabaviste ::prica:: od mene toliko neraspravljam vise

gagi je napisao(la):
sa senpetera preci na nov berac to ti je ko sa magarca na konja a te tvoje odvale da berko bere za 45minuta kj. mozes da pricas deci u zabaviste ::prica:: od mene toliko neraspravljam vise
Ja sam naveo da ako ti obereš za sat i15 minuta onda berko obere za45,nemoj reči izvlačiti iz konteksta a i deca iz zabavišta znaju da berko brže bere od svih berača sa naših prostora
Post je spojen: [time]1265100019[/time]

Zmaj da skida kapu Sempeteru? "Neće moći ove noći"!
Pitam se samo što nema nijedan berko u mojoj opštini u radu a proizvode se baš kod mene u susednom selu... Verovatno zato što ljudi poznaju gazdu....

mityoo je napisao(la):
Zmaj da skida kapu Sempeteru? "Neće moći ove noći"!
Pitam se samo što nema nijedan berko u mojoj opštini u radu a proizvode se baš kod mene u susednom selu... Verovatno zato što ljudi poznaju gazdu....
Kod nas a nismo daleko niko neće kupiti zetora a ja ga imam a imao sam i 560(mislim da je zetor bolji) i tako ti je sa Berkom,više ga ima u Srbiji.Ne znam zašto ga vi što imate zmajeve berače toliko kudite bez razloga na osnovu priča.Ovo je tema o BERKU a ne o zmaju.Ja sam bio na temi o zmaju gde ljudi iznose svoje probleme i gde vidim da oberu jutro za 2 sata i da imaju problema sa štelovanjem berača pa sam pokušao da im pomognem jer to je i cilj ovog foruma a ne naklapanja a kada pišete odgovor sa leve strane Vam lepo piše.Urednik bi trebao takve odgovore da sankcioniše.

lako je mici 967 da prica pogledajte kakve kukuruze bere sa burgonijem jel to silazni :haha: :haha:
Post je spojen: [time]1265369668[/time]

Sve ispod 2 sata je utopija za zmaja.Merodavno je koliko prikolica obereš.Ja za 7-8 sati naberem oko 1oo -120 duplih meteri.

Zoran0230
Nemozes nikako tako meriti.jer je pitanje kakav je kukuruz. :nono: na istoj duzini njive potrebno je 14 brazdi da napunis zmajevku,a kod nekog drugog gazde 22 brazde.prema tome nemozes gledati koliko koi kombaj nabere kuruza za recimo 7-8 sati.

zike je napisao(la):
Zoran0230
Nemozes nikako tako meriti.jer je pitanje kakav je kukuruz. :nono: na istoj duzini njive potrebno je 14 brazdi da napunis zmajevku,a kod nekog drugog gazde 22 brazde.prema tome nemozes gledati koliko koi kombaj nabere kuruza za recimo 7-8 sati.
Pa o tome se i radi,manje brazdi bolji kukuruz i obrnuto

po mom iskustvu postoji vise faktora koji uticu na branje a to su rosa ili suv kukuruz,vrsta kukuruza,duzina reda,gustina ,brzina vratila,i podesenost beraca

Zorane, slazem se sa tvojim misljenjem. Ja sa berkom idem od 3-7 km/h u zavisnosti od kukuruza i desava se da je ponekad berac vise opterecen sa 3km/h(u dobrom kukuruzu) nego sa 7km/h u losem kukuruzu. Bitna je kolicina obranog kukuruza po satu.

Tako je rile,zato ja i govorim za berka jer on je đavo u dobrom i čestom kukuruzu.Hteo bih da pitam dalineko ima to iskustvo;imam zetora 5911 i imam mogućnost da prebacim na 1000 o/min.Da li smem to da uradim kada teram presu,berač roto-kosu...

jedan moj drugar ima ursusa i radi preko menjaca sa zmajom 216 ide mnogo brze ali je problem sto se vise kruni i izlecu klipovi iz uvodnika kad otkidacki valjci cimnu stabljiku.

Nazad
Vrh