Berko

Pošto se berač pravi u mojoj opštini i poznajem ljude koji su ga konstruisali, malo sam skeptičan... ipak mislim da dobar K2 bolje radi, samo da ima veći komušač to bi bio berač bez premca(mislim na k2)...

Matić je napisao(la):
I Berko može da bere samo po rosi jer kada bere po uprženom u prikolici izgleda kao da je natovarena čista kukuruzovina.Ovde ga iz milošte zovu Serko.
To nije tačno.Ja tvrdim da čisto bere samo što vi što berete sa K-2 možda nemate finansija da kupite berka.To je tema naša paorska.Ja ga i prodajem jer mi trebaju novci inače ga ne bih menjao pogotovo za zmaja.Aktivirajte sklopke pa da vidimo dali će te brati po rosi i kako,tako je i kod berka ako ne stegneš sklopku ne možeš raditi ali ako je stegneš a ima dve sklopke radi bez problema.

Zmajevi nemaju sklopke kao Berko već cvik šrafove kao prese(govorim za 222,223,224).Svojim očima sam video kako Berko bere jer ga pobratim ima i baš ga i ne hvali.Njemu je bilo presudno da ga kupi jer može da vuče 2-brazdni sa malim traktorom dok Zmaja ne može.Do sada je obrao sa njim oko 400 jutara i može sve na njemu komotno da menja počevši od sečke pa skroz do bunkera.Kvalitet izrade nula a cena kao za pravi :zli:

para imam i mogao bi da ga kupim ali necu mozda ali nevreujem da cu brati ove godine lepse mi je da sednem u kombajn nego da berem zato cu i prodati berac i moci da :spavam: ko covek :ppozdrav:

sto se tice ciscenja mogu ti reci bar kod mene vise nego super, e sad kolko je dobar kvalitet neznam cega? i sta kolko je tezak ako mislis berac opet se nisi izjasnio jednoredni ili dvoredni?
Post je spojen: [time]1265033613[/time]
@ Matic pa i berko ima cvik sraf na kardanu bas kao i presa, samo sto on ima 3 sklopke sto idu pre srafa, tako da je obezbedjen maksimalno da se nebi razjebao, a sto se tice kad ce da stigne u vrh baste sto kaze Zoran sve to zavisi ko ga vozi i kako ga odrzava, ja sam imao Zmaj 212 (sad je kod komsije posto je bio zajednicki) kupljen je 80 god. i evo ga jos i dan danas radi i to mogu reci da nismo imali neki veci kvar na njemu, ali zato kad bere svako vece podmazivanje komplet, cak jos ima njegovu orginal farbu. Maticu nije sve za tebe pisano nego usput sam odgovarao sta sam citao na ovoj temi

Koliko ste u ovoj sezoni obrali sa berkom dvorednim i koliko oberete sa njim na dan i posteno recite koji su vam bili najcesci zastoji. :ppozdrav:

Dragane i ostali razumeo sam ja vas skroz samo kažem da je mogao biti i bolji.A komentare pišem onako kako sam video kombajn u radu i reči vlasnika što sam čuo o njemu.

Matić je napisao(la):
Zmajevi nemaju sklopke kao Berko već cvik šrafove kao prese(govorim za 222,223,224).Svojim očima sam video kako Berko bere jer ga pobratim ima i baš ga i ne hvali.Njemu je bilo presudno da ga kupi jer može da vuče 2-brazdni sa malim traktorom dok Zmaja ne može.Do sada je obrao sa njim oko 400 jutara i može sve na njemu komotno da menja počevši od sečke pa skroz do bunkera.Kvalitet izrade nula a cena kao za pravi :zli:
Kako je obrao 400 jutari.Već ga je isplatio i preplatio.Svaki berač posle toga mora proći neki remont a ne samo berko.Ja nisam imao neke ozbiljnije kvarove sem što mi je klip izašao iz ležišta (to su ti vaši famozni kvarovi kod berka) a za to sam ja kriv a samo treba zavariti ozbiljniji graničnik i problem večito rešen.Sve te sitnice sam ja već pohvatao pa sad nemam zastoja.Može da bere brzinom kojom vi sa zmajem ne bi ni pomislili da terate.Ima veliku propusnu moć.Ne znam šta je kod sečke problem,NOŽEVI MORAJU DA SU LABAVI,što nije kod svih isto i tu je problem koji je stvarno krut.BERKO je najbolji posle dve sezone ili da imaš nekog da ti objasni kako ga treba štelovati.On nema ozbiljnijih kvarova .A sada da čujemo vas zmajčeke ali da budete iskreni.

Mico pazi ovako ja neradim nesto mnogo usluzno a moje zemlje imam oko 50 Kj i obrao sam oko 70 jutara sve skupa ove godine, nisam imao potrebe nesto da forsiram branje pa s toga nisam puno ni brao po danu tako da nemogu da ti kazem tacno kolko bih obrao na dan ali evo ti neki primer oko 7 sati ujutru krenem na njivu i oko 12 sati 3KJ gotovo sa dobrim kukuruzom, vozim 4 i 5 sporo sa IMT 567, najcesci zastoji pa i nema ih, ako mogu da kazem sto na kljunove skupi malo lisca pa u toku dana stanes 2-3 puta da to malo sklonis eto onda su to neki zastoji, e da glavni zastoj je bio kad nemam prikolice gde da ispraznim bunker pa sednem na kraj i uzmem da jedem i popijem pivo posto je bilo dosta toplo jesenas :ppozdrav:

Ako za 5 sati oberes 3 jutra dobrih kukuruza ondaje to okej, a ja sam sa Z-223 brao lako 4 jutra u komadu nevezano dalije rosa daliima sirka ili dalije podne za 6 sati. :ppozdrav:

Dragane izgleda da su zmajčeki ućutali,sada su ostali bez argumenata kada su u pitasnju zastoji i lomovi i koliko mogu da oberu na dan,jer znaju da berko najbrže bere i najčistije samo neće to da priznaju pa ga kude(napad je najbolja odbrana).I koliki je čapur posle njihovog branja,kao da je radio kombajn.

oberu zmajevi vise nego ti sa tim kako matic reko serkom oberi 160kj. u sezoni ko zmaj pa ga slikaj

Surova istina je da Berko nikada neće biti Zmaju ni do kolena.Gagi je u pravu naši zmajevi su odavno punoletni i dan danas štekaju kao i prvog dana.Kada vaši Serko budu imali 20+godina javite se. :ppozdrav:

North ARMY je napisao(la):
batice ti zmajceki su odavno punoletni a berka nema starijeg od 5godina i to uzmi u obzir ::namigivanje::
Ništa o kvarovima ne vidim.Za tvoju informaciju moj berač je 2005-o a dvobrazni se proizvode najmanje 10 godina tako da ta tvoja tvrdnja nije tačna.Pogledaj bilo koje oglase i videćeš koliko ima zmajevih berača na prodaju a koliko ostalih.
Post je spojen: [time]1265031641[/time]
Post je spojen: [time]1265060514[/time]
Surova istina je da Berko nikada neće biti Zmaju ni do kolena.Gagi je u pravu naši zmajevi su odavno punoletni i dan danas štekaju kao i prvog dana.Kada vaši Serko budu imali 20+godina javite se. :ppozdrav:
Sve vas gledam,kao da su juče iz prodavnice izašli.

Ne kažem ja da su naši kao novi.Kažem to da za 20+ godina i hiljade obranih jutara još uvek ne iziskuju velika ulaganja tipa popravki i zamene vitalnih delova.Dok kod Berka to nije slučaj(piše par postova višlje o onom pobratimovom).
Čapur nije kao da je radio kombajn jer dvoredni Zmaj ima tarup sa 52 noža pa skida sve(što kod vaše sečke nije slučaj jer seče samo kukuruz a ostalo ostaje).Uz izvršene modifikacije govorim o 222(ubrzanje privodnih lanaca,komušačke sekcije kao i glavnog pogona+ugradnjom uređaja protiv gušenja),ovaj kombajn jutro kukuruza bere za sat i 15 minuta!

pogledaj moj berac u Zmaj beraci pa komentarisi svake godine detaljno pretresen a u bunker pola berka ce stati

Matić je napisao(la):
Ne kažem ja da su naši kao novi.Kažem to da za 20+ godina i hiljade obranih jutara još uvek ne iziskuju velika ulaganja tipa popravki i zamene vitalnih delova.Dok kod Berka to nije slučaj(piše par postova višlje o onom pobratimovom).
Čapur nije kao da je radio kombajn jer dvoredni Zmaj ima tarup sa 52 noža pa skida sve(što kod vaše sečke nije slučaj jer seče samo kukuruz a ostalo ostaje).Uz izvršene modifikacije govorim o 222(ubrzanje privodnih lanaca,komušačke sekcije kao i glavnog pogona+ugradnjom uređaja protiv gušenja),ovaj kombajn jutro kukuruza bere za sat i 15 minuta!
ne bi se slozio sa tobom po tom pitanju

Nazad
Vrh