Berko

Treba rešiti probleme koji znaju da zadaju velike muke u radu konstruisanjem dodataka kojih fabrički nema a trebali bi da postoje u sklopu i sastavu mašine

Matiću,vidim da si shvatio suštinu problema.Sa malo prepravki koje nisu skupe i berač ima da radi kao doksa.Mislim da bi 4 noža na dva nivoa bilo odlično rešenje koje ću realizovati ako ga u međuvremenu ne prodam.

Shvatio sam čitajući vaše probleme i žalbe prilikom rada.Nije mi jasno šta su konstruktori mislili kada su izostavili dosta važnih stvari bez kojih očigledno mašina ne može.Sklepali ga na brzinu i puštaj u prodaju pa neka se ljudi muče. :nono:

Mi sad ovde govorimo o problemima kod "Berka" ali zaboravljamo "proverene" marke berača na našem tržištu koji su navodno kompletni ali imaju dosta mana:na pr. kada se ŠENPETER zaguši treba ti po dana da ga odgušiš a BERKO ne može da guši jer je otvoren;ZMAJ ima i te kako problema sa tarupom a kod BERKA je njiva posle branja da se ogledaš kao da ima senzore pa jednako seče tulaj itd.Još jedna stvar su i cene berača gdeje Berko dosta jeftiniji i još pogledajte koliko se Berkovih berača nalazi u prodaji a koliko ostalih!!!

bravo zorane sasvim si u pravu. kazi mi sa kojim traktorom ga ti vuces i dali tarup drzis na hidrauliku ili stavis bolcnu na koju hoces visinu da ti radi tarup

Dragane,Ja ga vucem sa zetorom 5911 i teram ga 5 sporom ili 2 brzom.Tarup drzim na bolcnu(sto bih opterecivao hidrauliku.Jedino kada ima mravinjaka velikih ili nesto treba da preskocim.Uglavnom ga drzim na predzadnjoj rupi.

zar ti nije to visoko ja sam to vec preradio i sad mi ide tako reci na po rupe, inace bolcnu drzimo u zadnju rupu a na toj cevi sam dodao jedno parce gvozdjeta od odprilike sad 3 cm i tako da mi ide na po rupe, fabricki na donju mi je bilo jako nisko isao je po zemlji a predzadnja to mi je bilo jako jako visoko

Dragane ,sada sam češće na forumu od kada mi je Radovan uvukao internet.Dobro je što si pomenuo cev!!!Na toj visini otprilike radi kao Šenoeter ali to je najmanji problem.To moraš preraditi da ti se ne bi desilo da zaboraviš da pomeriš ručicu pa da ti iskoči klip iz ležišta,pa evo ti belaja i posla i para (u najlakšem slučaju oko 50 evra).To se meni baš ove jeseni desilo i sreća što sam bio kući.E TO SU TE NJINE CAKE I MISLIM DA SAM IH SAD SVE POHVATAO(oni su kao graničnik stavili platnu od 2mm i očekuju da se klip uvek zaustavi,i još heftovali na 3 mesta.Kada budeš došao objasniću ti kako da uradiš.

vec sam nastradao 2 puta a rekao sam ti da mi je surak majstor tako da smo odradili nesto ipak kad budem dosao sescemo pa cemo pricati o svemu

ja sam gledao malo oko tog beraca u rumi na vasar jedna stvar mi se ne svidja na njega to sto su mu valjci svi od gume i se mislim kada propadnu te gume onda ne cisti uopste kukuruz odmah mora da se menjaju te gume. zanima me kako cisti koliko je dobar kvalitet i koliko je tezak ?

Dejann je napisao(la):
ja sam gledao malo oko tog beraca u rumi na vasar jedna stvar mi se ne svidja na njega to sto su mu valjci svi od gume i se mislim kada propadnu te gume onda ne cisti uopste kukuruz odmah mora da se menjaju te gume. zanima me kako cisti koliko je dobar kvalitet i koliko je tezak ?
sto se tice tezine na betoniranoj povrsini jedan covek moze da ga pomera, znaci nije tezak, i najvaznije da 539 ili slicni traktor moze da radi sa dvorednim beracem, ja ga vucem sa kinezom od 40 ks.
dosta dobro cisit, kod mene je radila dve sezone, gume su jos tako raci dobre. Pre berka kukuruz sam pustao preko komusackog stola sa gumenim valjcim pet ili sest godina i nisam imao probleme sa gumama :ppozdrav:

Chille je napisao(la):
sto se tice tezine na betoniranoj povrsini jedan covek moze da ga pomera, znaci nije tezak, i najvaznije da 539 ili slicni traktor moze da radi sa dvorednim beracem, ja ga vucem sa kinezom od 40 ks.

De mi ovo podebljano malo pojasni... Na koju foru to IMT 539 moze tjerati dvoredni berac kukuruza? Pitanje jel ga moze i u mjestu vrtjeti par sati, a kamo li da s njim bere kukuruze.

Ili ti pod "moze da radi" mislis da ga vrti u mjestu ili sam ja krivo nesto razumio?

Nazad
Vrh