Berko

Znam to ali Tamaru nisam razumeo šta piše

Ja još koji dan i gotovo:ppozdrav:
Treba da se zatvori tema,ništa se ne dešava.Je si li imao problema.

Ja sam oko 50, jedino sto mi se desilo je da mi je spao lanac od tarupa, i od levatora. Sad je u supi spreman za zimski san :p

Kruni isto kao i zmaj. . . zavisi od sorte i velicine klipa. . . a kada bi mu se stavili metalni ne bi cistio lepo kao sa gumenim!

Kukuruz kruniš i kad bereš ručno a pogotovo kad ga baciš a ne berač-svi berači krune.Pa treba i te poljske životinje da žive od nečega.
Da bi se na metalne stavile gume osovine moraju biti deblje,da ne bi dolazičo do vibracija

danas sam imao peh,otkačio mi se nož.Nisam imao rezervnu bolcnu i nekako sklepam da mogu da radim.Noževe sam stavio u istoj ravni i iznenadio sam se,koliko brže može da s tera i to sa manjim gasom a i mirnije radi berač.Ako niste probali a imate da berete probajte,odmah jedna brzina gore.Pre nego što sam izgubio nož išao sam 2-om brzom a sada ladno ide 3-om.Ovo me je prijatno iznenadilo.

U pitanju je zetor 5911.Stvarno je vrlo brzo,Moram decu ubediti da snimaju.Kukuruz je solidan i po meni najgori za branje,kermes.Drugačije ga uvlači i odseca.I kolega nije mogao da veruje,on je išao 5-om sporom sa 549 i Sip.Jednostavno je tako kako sam napisao.Ne tražim od nikoga da mi veruje,samo ljudima koji imaju berka sam izneo moje iskustvo,imam suviše godina da bih izmišljao neke gluposti.Ni ja nisam verovao,sutra idemo da završimo parceli pa ču izneti zapažanja.Za sada mislim da je konstruktor napravio grešku.I kod zmajevih kombajna su noževi sečke u istoj ravni.

Ja sa ursuzom idem 1brza udobrom kukuruzu,a bas gde je los 5 spora,2 brza nemoze nikako.Pre neki dan pukla mi osovina na komusaljci pogonska,zahvaljujuci losem kukuruzu ns 6010 mali klipcici pa komusaljka non stop vata klipove.Osovina 3000din i zupcanik 46€

Nidžo ipak je tvoj dvobrazni i treba progutati masu klipova,i ja pretežno teram 5-om sporom ,ovo što sam terao drugom brzom je istina ali tako ne možeš dugo,možda neko mlađi -jesi li probao da staviš noževe u istoj ravni.Jel dvobrazni nemaju sklopku za komušački sto,ona se lepo uključi.izbiješ klipčić i teraj dalje,bar tako je kod mene.

Jedan ti stoji gore a jedan dole za visinu bolcne.ja sam sada oba stavio da stoje dole.Bolje radi i još sitnije seče i mirniji je sam berač.Ne znam da li me razumeš.

Ne mogu se sudaruti,jer ga bolcna sprečava a kod vas na dvobraznim samo treba postaviti noževe kao kod rotacione kosačice-znači da noževi idu po sredini i nema problema

ljudi koliko ste brali sa berkom dnevno najvise?ja jedan dan od 6:20 ujutru do 2:20 popodne 7 lanaca u mestu ,i puko mi jedan uvodni lanac sreca da sam kupio rezervne inace bi cekao 2-3 dana

Nazad
Vrh