Berko

Bogami nije istina da je svaki krunio.Ako se nije ni jednom zagušio za tih 500 k.j onda je dobro čak šta više odlično i budite srećni zbog toga.Drugar ima 2-rednog i muke božije sa njim zbog gušenja.Namestio mu je i ventilator,nije pomoglo ničemu sem tome što se iskrivio ceo nosač komušaljke.Obrao je oko 400 k.j i sledi mu veliki remont jer je sve zajedeno i pojedeno.Delovi su mu specifični,odgovaraju samo od njega ne može Zmaj ili Sip a preskupi su za takav kvalitet.

NA-nijedna od tih stvari koje si naveo nije tačna-ti ih možda ne voliš ali jesi li radio sa njima
1. Berko ne guši jer je otvoren
2. Elevator guta kao lud a i nije neki kunst staviti to parče gume ali ne vidim svrhu pošto uspe sve da odnese
3. Koji berač ne kruni-beri ga zelenijeg i neće kruniti,berači ga krune pri samom udaru o letve

@Zoran0230 necemo izvrtati reci,nisam rekao da gusi vec da ce zaglavljivati klipove i iza toga stojim,niko ne kaze da on ne guta ali ce se lopatice vise kriviti kad klip propadne skroz gole nego ako ga preuzme sa gume i trece ne kazem da ni jedan ne kruni,tamo krune gumeni valjci a ovde i valjci + spirala,a sto se tice ideje da se bere zeleniji ja pre glasam za promenu beraca.

Ne prodajem ga ja zbog toga što ne valja nego mi treba drugi traktor a od berača bi mi ostalo nešto novca koji mi fali a ajo ne kupim drugi berač kolega bi mi obrao,
NA- jednobrazni nema spiralu i lopatice sam skratio i presekao na pola i onda manje kruni,kukuruz ide slonodnim padom i u tome je poenta što guta i nema tu zaglavljivanja,na lopatice sam stavio sigurnosne matice i sada bema problema a oni su stavili po 2 matice i između feder platnu ali se opet odvrnu.To su sitnice koje se reše sa malo para.
To što ti ne voliš taj berač,to je druga priča kao što ja ne volim Rusa a možda ga do kraja i kupim jer su Zetori skuoi i kada sam kupovao auto rekao sam da mi ne treba ni Korejanac ni Japanac i na kraju uzmem Daewu i zadovoljan sam i dosta je jeftiniji od opela u toj klasi a udobnost ista

Ma kakav bre berko , nema potrebe ni da ih probamo kad vidimo kako izgledaju i kako se onaj promoter ponasao.
O ciscenju tih beraca necu nista da momentarisem , a na zmaju sam imao 6 gumena valjka i nisu se pokazali .
@N.A. da su valjci blizi berac bi se sa onim prvim redom guma upalio

Bogami nije istina da je svaki krunio.Ako se nije ni jednom zagušio za tih 500 k.j onda je dobro čak šta više odlično i budite srećni zbog toga.Drugar ima 2-rednog i muke božije sa njim zbog gušenja.Namestio mu je i ventilator,nije pomoglo ničemu sem tome što se iskrivio ceo nosač komušaljke.Obrao je oko 400 k.j i sledi mu veliki remont jer je sve zajedeno i pojedeno.Delovi su mu specifični,odgovaraju samo od njega ne može Zmaj ili Sip a preskupi su za takav kvalitet.
Kakvi delovi mu trebaju? Ako imas dobrog stugara netreba ti vise nista od delova lanci standardni,gume iste kao na zmaju,tu delova netreba za popravak,tog decka znam i ja i obrao je mnogo vise od 400j

Ne znam kakvi ali znam da je dao gomilu para za svega nekoliko zupčanika po koje je išao lično jer kao ne šalju.Kada ga je kupovao Zmaj 224 je bio slične vrednosti ali on nije imao traktor sa kojim bi ga vukao pa je uzeo Berka.

Šalju pouzećem delove-meni poslali manžetnu a mogao sam kupiti tursku za mnogo manje para-što znači da imaju određeni kvalitet-svi ležajevi su IKL i svi se podmazuju

Moj drugar je prošle godine doterao dvorednog Berka iz Rače.
Odmah prilikom prve berbe raspali su mu se neki zupčanici, po koje je morao sam da ode u Mol. Takvi zupčanici su samo za Berko, ne mogu sa Zmaja, ili SIP-a...
Šteta a za Zmaj i SIP kod nas delova koliko hoćeš.

na sajmu gledao berka i razočarao sam se , iskreno od njega sam više očekivao

jako prijatno me iznenadla jednoredna majevica , ali o tome ću u nekoj drugoj temi , ne bi da ih poredim

Danas sam samo na brzaka napravio 3 fotke u kojima mogu da demantujem tvrdnje da levator dole ima vrata,te se ne moze ispustiti zrno kukuruza kad se nakupi.Sto se vidi na sledece 2 slike,a isto se vidi da nema gumu koja stiti propadanje klipa i sigurno ce kriviti lopatice.
dwxweb.jpg

2gvvslj.jpg

I evo ovde se vidi kako su kvalitetno reseni krajevi valjaka,ja sam se danas igrao ovim limovima kako se lako klimaju sta li ce biti za par godina...
2ypcbac.jpg

Ali ako eksponat nije urađen kako treba kako će imati kvalitet ako serijski proizvode.
Bar to na sajmu im trebalo da bude bez grešaka kakva je to reklama.

Otvor za elevator je sa unutrašnje strane (bar kod mene ga ima)
Lopatice se uopšte ne krive-guma ti služi da zadržava kukuruz.
Ako si video da li ima guma iznad elevatora,kod mene ima,tu obavezno treba jer ako teraš brzo ispadaju klipovi a dole ne treba
Na te limove nisi dobro obratio pažnju,to su uradili na moju inicijativu i služe da ti se ne zaglavljiva krtog između ležajeva pa zato i ne treba tu neki jači lim

Vrata nema,obisao sam ceo levator i nisam ih nasao a ovo sam slikao kao dokaz,lopatice se krivile i na mom 1 rednom sip-u koji je imao gumu a kako li ce ovde biti....
A lim ce tesko sta da zadrzava,samo povecava sansu da klipovi pootkidaju ove sisice,vidi se da su te limove stavili...samo da su tu.

Moram slikati da pogledate,ne vredi ovako.Lopatice će se kriviti ako negde u putu zapinje,ipak one malo žive.To su sve zatvoreni ležajevi pa te mazalice više služe kao ukras

Šalju pouzećem delove-meni poslali manžetnu a mogao sam kupiti tursku za mnogo manje para-što znači da imaju određeni kvalitet-svi ležajevi su IKL i svi se podmazuju

Nešto mi tu neštima. Zar se stvarno kućišta ležaja na komušaljkama ne podmazuju, a mazalice se postavljaju na svaku osovinu?:sta:

citat: @ Zoran0230

"Moram slikati da pogledate,ne vredi ovako.Lopatice će se kriviti ako negde u putu zapinje,ipak one malo žive.To su sve zatvoreni ležajevi pa te mazalice više služe kao ukras"

Nazad
Vrh