Berko

bobo moram da ti kazem da sto se tice secke tu gresis jer radi bez ikakvih problema jedino je problem valjak

secka je ekstra samnom na crtu moze da stane bilo koji berac sa tarupom i ima da gleda u moja stop svetla,kad oberem njivu,njiva izgleda kao da ju je ovrsio clas tj.milina ju je gledati.

ljudi da vam nesto kazem secka je secka i ne moze nikad uraditi kao tarup video sam ja kako izgleda kad se isjecka pa zapali a kad se istarupira pa zapali ostanu samo capovi 10 cm a posle secke bude citavi kukuruzni koliko hoces po njivi samo list izgori

dragansavin je napisao(la):
@Radovane mislim da gresis sto se tice otkidackih valjaka kada je sirak,muvarika rosna nema sanse da ides vise od 1 metra a da se valjci ne zaguse(dime se) i spojnica krci(preklizava)A ako ti imas neki patent izum ajde pomozi i nama

Dragane nisi daleko od mene, ja sam iz Kikinde. Prvo sto treba da uradis je da STEGNES SKLOPKU KOJA TI JE VEZANA ZA TARUP I KOMUSACKI STO. Ako to nisi uradio onda tesko ti sa njim radis, i onda ce ti i pabirak zaustaviti berac. Ne znam da li kod dvobraznog kais pokrece komusacki sto, ako je tako kais mora da je jako naspanovan, a ne ono 1 cm da je popusten kao po nekim pravilima. Ja sam iz iskustva video da treba ubaciti jos 2 noza i onda ce problem trave biti resen i verovatno ce i mnogo brze brati. TRAVA ZAUSTAVI TARUP A NE OKIDACKE VALJKE.

Radovane na dvorednom nema u opste kaisa, spojku sam dotegnuo odavno, ali izvini nisi u pravu kod mene tarup negusi neznam kakva da je trava vec odkidacki valjci, pominjes neka dva noza koja si ubacio pa te pitam gde? I usput da se neznas slucajno sa Miletom Mijandzicem ili da niste neki rodjaci?

bobocan krupniji komadi kukuruzovine ostaju na budzenim burgonijima gde secka nemoze da se stavi tamo gde treba.Ti si verovatno video kako bere corn liner njemu je secka na sredini kod berka je odmah ispod berackih valjaka i odlicno radi,ali sto brze ides normalno je da ostaju veci komadi

A bez obzira na brzinu branja, i staje kukuruzovine iza tarupa uvijek ostaje jednako. Bar sam ja tako primjetio.

Sjecke kod corn linera i berka mi se ne svidjaju, jer mi se cini da u velikoj travi ne smijes ici u rikverc, jer bi se odmah trava namotala na osovinu i gusila sjecku. Isti problem sam i na tarupu imao dok ga nisam malo prepravio.

bobo pa kako onda rade sečke na ostalim kombajnima koji krune a svi uglavnom imaju sečke sa dva noža ja na 222 nikad problema nisam imao iako su noževi dosta loši još uvek rade

Ima i tu neke istine. Ali vidio sam kako radi zmajev heder s ugradjenom frezom, i nema te sjecke vjeruj mi...

Kako mi se cini da freza (tarup) obavi bolji posao i mislim da joj treba manje snage za isti posao.

Jeste ja sam u rodu sa Miletom (Zovem se Zoran ali mi je sin pravio profil na forumu pa je stavio njegovo ime). Dodji kod mene ja cu ti dati nozeve kod okidackih valjaka ili samo uzmi mustru pa ih namesti. Da ne bi kupovao od njih jer oni imaju sigurno nozeve. Ako ti se noz popusti i upadne u rolje spremi 100e. Ja od 2005.-te berem bez njih, i nemam taj problem. I dalje tvrdim da je problem u secki a ne u okidackim valjcima. Zasto kad je trava suva nema tih problema? To sto tarup proguta progutace i berac. Sto se tice nozeva ja jos nisam stavio al' imam u planu, i verujem uz male investicije jer ovako kako su oni stavili to je kilavo, videces i sam. Nisi mi odgovorio da li su ti nozevi fiksirani, a mislim da jesu, onda je tu i problem jer kod mene se setaju. Veruj mi da sam mu sve cake nasao za ove 4. godine a i ti ces nakon 4. godine znati mogo vise nego sad. Ne znam da li su i i rolje skoz rasirene?

RADOVAN je napisao(la):
Jeste ja sam u rodu sa Miletom (Zovem se Zoran ali mi je sin pravio profil na forumu pa je stavio njegovo ime). Dodji kod mene ja cu ti dati nozeve kod okidackih valjaka ili samo uzmi mustru pa ih namesti. Da ne bi kupovao od njih jer oni imaju sigurno nozeve. Ako ti se noz popusti i upadne u rolje spremi 100e. Ja od 2005.-te berem bez njih, i nemam taj problem. I dalje tvrdim da je problem u secki a ne u okidackim valjcima. Zasto kad je trava suva nema tih problema? To sto tarup proguta progutace i berac. Sto se tice nozeva ja jos nisam stavio al' imam u planu, i verujem uz male investicije jer ovako kako su oni stavili to je kilavo, videces i sam. Nisi mi odgovorio da li su ti nozevi fiksirani, a mislim da jesu, onda je tu i problem jer kod mene se setaju. Veruj mi da sam mu sve cake nasao za ove 4. godine a i ti ces nakon 4. godine znati mogo vise nego sad. Ne znam da li su i i rolje skoz rasirene?
Ja sam na berku skinuo secku i imam isti problem sa otkidackim valjcima, znaci da nije do secke vec je problem u tim nozevima za ciscenje valjaka.

Ljudi!!!Vi vidite izmedju rolja travu i tulaj ali zato sto secka nije stigla da je odsece.Ja imam nozeve ali su skinuti i nemam trave na roljama.Sa berkom tvrdim da treba znati raditi.Zasto vam se ukljuci sklopka ako je stegnuta,zbog rolja ili secke:haha:Ako mislite da su u pitanju nozevi kod rolja zasto niste resili taj problem,to su obicni flahovi,sam ih mozes namestiti.Vi opnda imate problema u toku branja ,da vam se zaglavljuju klipovi i tulaj jer nije dobro nastelovan berac.

radovane evo da ti odgovorim, kao prvo meni berac odrzava surak koji je isao u ZMAJ na specijalizaciju a berace i kombajne inace i on je sada uplatio 1-rednog Berka kojeg treba da dobije negde u maju mesecu, pa ako nije problem ja i on bi navratili do tebe jednog dana kada budemo dolazili u Ki cisto da vidimo i da se posavetujemo. Kazes zasto negusi kad je trava suva, pa zato sto onda uspe prosto receno da se provuce a kada je rosna onda je malte ne i lepljiva i meni se odmah mota oko odkidackih valjaka i kraj branja, neznam tacno za koje rolje me pitas ako na komusacki sto skupljene su skroz, pitas jos za nozeve dal su fiksirani opet ako mislis na nozeve od tarupa nisu mi fiksirani vec imaju malo da zive, sve u svemu najbolje da se vidimo pa da prodiskutujemo, dali si blizu Mileta(inace Mile i ja smo pobratimi pitaj ga za mene slobodno)

Dragane,ja sam u maloj albertovoj br 33.tel. 0654045684.Nije nikakav problem.Tvoji nozevi su fiksirani i imas 2 rupe na nozevima a ja samo jednu,to mnogo znaci.I kod mene je bilo kao kod tebe.
Post je spojen: [time]1260703970[/time]

problem je sto otkidacki valjci nisu kao kod zmaja sa konusnim vrhom i "ravni"...i postoji ona tz. rupa, naperd, izmedju nosaca i pocetka nazubljenog dela valjka
...sa seckom jos nismo imali nikakvih problema, odlicno radi :ppozdrav:

kako ja nemam problema sa jednorednim a nemam noževe (sada imam svoju adresu umesto sina Radovana) pa ćemo lakše komunicirati.

Nazad
Vrh