Berba kupina 2011. i da li ce je upste biti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
AGROZENIT daje 35din za kupinu, sad mi javio covek iz Marinova

Tako sam obavesten, hladnjaca obrez u koju sam prosle godine davao isto pricaju kao i prosle godine pa pretpostavljam da ce i cena biti ista

Ima jos malo vremena pa ce vidimo sta ce biti ali ne greje me sunce,ja na 35 sam se zakleo da ne berem odma pocinjem da raskrcavam

Ja sam druze proletos poceo ka krcim,ali me zena i otac i stric sprecise da zavrsim posao.Govorise "neka je sta ti smeta,bice bolja cena,bla,bla..." i ja je ostavim,tj,pola sam iskrcio,a pola ne.Videcemo ko je bio u pravu,kad izadje zvanicna cena...

E tako i mene zena ubedi da ne raskrcavam pa me jos ubedi da kupim kap na kap. Reko sam da ima da je besim sa ona creva,a 3 flase TOTAL cuvam jos od prosle god kad sam hteo da ih prskam. Ako bude usrana godina ima sama da raskrcava za kaznu

Kod nas je pre par dana dosao otkupljivac sto mu prodajem malinu i nagovestio da će pocetna cena kupine najverovatnije biti 50-60 dinara. Cena bi trebala da bude bolja jer u hladnjačama nema ni jednog kilograma smrznute kupine, tako da će im trebati, odnosno ako analiziramo zakon ponude i potražnje opet dolazimo do zaključka za bolju cenu. Nemojte se plašiti loše cene kupine zbog slabe cene maline, setimo se 2007 godine kada je cena kupine bila veća od cene maline, (meni je tada prosečna cena bila nešto malo preko 1evro/kg, a najveća cena koju sam dobio bila je 1.35 e/kg, pocetna je bila oko 0.6e/kg ali je jako brzo skocila, malinu tada nisam imao tako da nisam baš siguran ali mi se čini da je bila oko 60 din(0.8evra). Mislim da će se ove godine ponoviti taj scenario, dosta stvari se poklapa.

Kad moze visnja sa 15 din na 100, onda moze i kupina... Plasim se samo toga sto meteorolozi prognoziraju da ce temperature od subote pa narednih 10 dana biti 35-40 stepeni....

i ja sam optimista u pogledu cene..velike su sanse da se prijatno iznenadimo, ali to jos nista nije sigurno jer u lopovskoj drzavi sve je moguce..jedino se plasim nekih nepogoda ili velikih kisa u narednom periodu, mada je prognoza kao sto zoran rece..nije to nista opasno za one koji imaju sisteme,mada nije bas najbolje da bude 40 jer ima da je sunce ispece..

ja sam imao 250 struka i prosle godine sam iskrcio pola a i ostalo cu ove godine ako bude ispod 50din i to sa uzivanjem cu da je ponistim,necu ni za kog da rintam

ljudi ja sam zadovoljan i sa 60 din, ma i 50 nekako nije lose, ali sve ispod toga je bedno i zalosno.. kod mene sto pade kisa kao melem. i nebo i zemlja se sastavili.. taman da navodnjavanje malo stane bar do ponedeljka..
@badanjac
odgovorio sam ti na poruku, ali nisam siguran da sam poslao jer mi je nesto internet los ovih dana.je li ti stiglo sta?

El ima neko link za berzu voca,cene i tako to,dal je neko izaso sa cenom kupine u svetu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh