Benzinska kosacica

Philby nije Mirostivi tražio pravi odgovor, već je samo želo mene malo da pod J. Kako da se izrazim,a da ne budem bezobrazan. :ROFLMAO:
Iz nekog razloga obožava to da radi meni. Umesto da kao stariji i iskusniji i pametniji prenese svoje znanje na mlađe generacije, barem na one koji su voljni da uče i da ga slušaju. Ne, on radi totalno kontra. Pokušava da ospori mnoge koji pokušaju da iznesu neko svoje mišljenje ili znanje o nekoj temi, a pritom uglavnom ne da zadovoljavajući odgovor na temu o kojoj se govori.

Mislim, da se razumemo! Mirosti je čovek koji svojim znanjem, iskustvom i komentarima u glavnom znatno doprinosi ovom forumu, ali ponekad voli malo da skreće vodu na svoju vodenicu. Takođe voli da omalovažava komentare drugih članova nekad sa razlogom, ali nekad i bez. Što nije lepo.

Iz nekog razloga mene posebno voli kao metu. Da li možda zato što ja volim da pametujem (ponekad i o stvarima o kojima ne znam dovoljno, priznajem :)) Ili su motivi možda neke druge prirode? Ne znam stvarno čemu to.
Možda čovek na taj način samo želi da me motiviše kako bi ja bio uspešniji i bolji u svemu što radim?
Ko će ga znati? Čudni su putevi gospodnji!

Samo gledati briksov motor, pokosila za 15 godina pitaj boga, cigli i kamenja sacuvaj boze, od delova samo zamenjeno dva korita i 4 motora i nista vise, sipaj gorivo menjaj ulje ostri noz i samo gas.

Malo zezanja nije na odmet. Za kosacicu teren mora biti ravan jer ne voli da kosi nagnuta na nekoj ostroj kosini, mora biti cist od kamenja krticnjaka itd, obavezno zalivan jer ne trpi prasinu narocito ovi OHV motori crkavaju ko muve odneses oni kazu 15000 nov motori ili 15 000 generalka i sta ces daj nov motor. Ako neko ima lep odrzavan travnjak najbolji izbor je kosacica a za sve ostale kombinacije terena prasine itd trimer zakon

Dešava se da ljudi sipaju previše ulja. U glavnom kada je neko imao tip kosačice gde se ulje sipa do "čepa" tj do merača koji kod čepa, a onda pređe na tip koji ima merač na čepu. (da kažemo klasičan tip sa meračem kao na autu) Onda ljudi da li iz navike ili iz ne znanja napune novu kosačicu do čepa kao što su radili na staroj. Onda se posle čude što im dimi. :)
Čitaš me ko knjigu .
Ovo je prethodna mašina , radila ko traktor ali je propalo kućište

Pokusao sam sve što si opisao u prethodnoj poruci ( jedino nisam karburator skidao jer kako pametno primeti neko i ne znam gde se nalazi ) i ne vredi .
Upravo se spremam na buvljak pa ako naleti nešto za 3 crvene eto veselja .
c4eabf28cd63e5677d7a2cea5a9aa7e8.jpg
d9629b4c1e564e4ffcab53e1d9dcf197.jpg

Poslednja izmena:
Ljudstvo sta je najpametnije kupiti za neke vece povrsine da se ne bi lomila ledja i usporavalo trimerom..
Kontao sam vec godinama da uzmem jednu Mutu pa nikako, no sam odlucio sada na prolece da definitivno moram uzeti nesto, ali sam nesto razgledao i sagledao pa ne mogu da se oducim jer nemam dovoljno informacija sta kako radi, sta moze da se obavi i uradi sa odredjenom masinom.

Sa jedne strane ima stara proverena dobra Muta kojoj je ''mana'' sto ostavlja otkos kao kada se kosi kosom pa se onda ta visoka trava treba kupiti i sto naravno moze samo travu kositi jer je za to i namenjena..

Sa druge strane gledam ove samohodne tarupe i malcere, koji tu istu travu mogu usitniti i izmalcirati tako da moze ostati tu na placu i ne mora se kupiti, a kontam da moze odraditi negde i neki deo sto treba iskrciti a nije bas visokog intenziteta kao divlje kupine, siblja, vrzine..

Evo primera :

Tako da me zanima, da li neko ima ove samohodne tarupe, sta oni mogu da kose, koliku travu na kolikim kosinama, kako rade jesu li pouzdani, koji je najbolji izbor i sta treba gledati prilikom kupovine ? Budzet do 1500 eura, novo, polovno..

Ove kosačice ne kose preveliku travu, malčiranje zaboravi jer ne usitne travu skroz već je samelju.
U suštini posle košenja niti je trava za skupljanje niti je urađen malč, napravi se kao tepih od trave.
Ja sam odustao od kupovine ovakve kosačice i uzeo čeonu, skupnjanje trave jeste problem, ako je trava baš visoka ukoliko je visine 30ak cm i nemora da se skuplja (češće košenje)

nadji one masine sto su nekada imali komunalci za kosenje trave. proizvodio ih je toma vinkovic ,mislim da se zvala srk70, pravi ih i boljevac ali kod mene u firmi se nije nikako pokazala konkretno pogon je bio problem. mislim da ima i hitner . kosio sam sa njima i nikakva visina trave im nije problem... po meni je u tom rangu i mutin rotacioni tarup

Ne bih te neke ''starinske'' i danas redje modele gde treba da rodis magarca da bi nasao neke delove kada se nesto pokvari i slicno..

Gledao sam i Weibang 537 za visoku travu i gledajuci neke snimke lepo radi, ali je pitanje sta moze da uradi u metarskoj ili polegloj travi a to nigde nema da se vidi.. https://weibang.rs/proizvod/kosilica-za-visoku-travu-weibang-wbbc537scv-5-ks-sirina-530mm

Znaci otprilike najbolje je kupiti Mutu sa ceonom kosom i tarup koji ide na istu pa kombinovati po potrebi ?

Nesto gledah pa naleteh na ovo : https://www.kupujemprodajem.com/pol.../gorenje-muta-tarup-i-vozicak/oglas/111610068

Jeli ko ovo probao ima li Muta snage da kosi travu i vuce operatera dok ovaj sedi ??

Gledaj da kupiš novu sa garancijom. Nagledao sam se tih većih, izrađenih kosilica koje i nakon više popravki nisu dovedene u zadovoljavajuće stanje.

Ne bih te neke ''starinske'' i danas redje modele gde treba da rodis magarca da bi nasao neke delove kada se nesto pokvari i slicno..

Gledao sam i Weibang 537 za visoku travu i gledajuci neke snimke lepo radi, ali je pitanje sta moze da uradi u metarskoj ili polegloj travi a to nigde nema da se vidi.. https://weibang.rs/proizvod/kosilica-za-visoku-travu-weibang-wbbc537scv-5-ks-sirina-530mm

Znaci otprilike najbolje je kupiti Mutu sa ceonom kosom i tarup koji ide na istu pa kombinovati po potrebi ?

Nesto gledah pa naleteh na ovo : https://www.kupujemprodajem.com/pol.../gorenje-muta-tarup-i-vozicak/oglas/111610068

Jeli ko ovo probao ima li Muta snage da kosi travu i vuce operatera dok ovaj sedi ??
Fizika je u pitanju , kosenje rotacionom kosom trazi najvise snage , rotacione bubnjarezahvata 160cm za traktor trebaju traktor od 50ks minimum , vise bolje brze kosi.

Imam tu prastaru TV od 70cm na kojoj je bio motor 6,5ks original brigs made in japan na bloku izvliveno i hteo da ispusti dusu u visokoj gustoj travi a pogotovo kad naleti na krticnjak(e) , montirao od 11ks (kinez pise 13 ali kazu da radi kao 11 :) ) , tako da sam morao da usporavam prijenos da moze da kosi dzunglu i ako ima krticnjaka.

Tako da ta sa linka od 5ks je za englesku travu a ne balkansku dzunglu, da ne trosis novac djabe.

PS. Sad pogledao , moguce da i moze nesto jer je spora kao puz , najveca brzina 3,5km/h.

Nazad
Vrh