Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Generalno ja sam izbacio sve te sto imaju velike reklame na bilbordima pored puta. Prva prihrana ide EPIN druga Cirkon. Epin mu pomaze u ovim stresnim situacijama i prelazima iz hladnog u toplo. Kasnije izbacim njih i ubacim jednu prihranu borom i jednu kalijumom. U sustini epin i cirkon pospesuju rast zelene mase da bi bilo sto vise fotosinteze ali i to ne vredi mnogo ako nije baceno dovoljno djubriva u jesen pa velika lisna masa i nema sta da pretvara u hranu za biljku. Sto se tice herbicida mi ih izbacujemo skroz iz upotrebe i samo ide kopanje i spartanje. Dug vremenski period luk pati a to posle ni jedna prihrana ne moze da povrati plus i taj korov se hranio djubrivom koje smo u jesen bacili. Ima dosta proizvodjaca bacaju minimalno djubriva, pa stomp ima propusta i ne pocisti korov koji treba, pa se i korov hrani. Onda ide hemija koja ga uspori dosta pa mozda i ne ubije korov i onda ocekujemo od prihrane preko lista da sve to ispegla.. e pa nece da moze.. Necu ni ja da kazem da sam u pravu ali tako radimo.. ove godine izvucen stajnjak i zaorano 450kg po 1KJ MAP-a ice sad prihrana sa kanom od 50kg po 1kj i kasnije u maju jos jedna sa 100kg kana po 1kj. plus intezivno zalivanje.Nikad nisam video neku razliku sa tim secernim vodicama kao prihrana preko lista, prska sa svim i svacim i ostavljao kontrolu i nikad nisam video razlike u glavicama.....
Ja mu bacim preko leta oko 3 vagona stajnjaka kravljeg po lancu, pre setve luka. Pa onda pred samu setvu mu bacim 6-12-24 +sumpor oko 250 kg po lancu, i ide u februaru 100 amosulfana i opet 100 kg u maru amosulfana. I bez prihrane preko lista i bude odlican luk....Generalno ja sam izbacio sve te sto imaju velike reklame na bilbordima pored puta. Prva prihrana ide EPIN druga Cirkon. Epin mu pomaze u ovim stresnim situacijama i prelazima iz hladnog u toplo. Kasnije izbacim njih i ubacim jednu prihranu borom i jednu kalijumom. U sustini epin i cirkon pospesuju rast zelene mase da bi bilo sto vise fotosinteze ali i to ne vredi mnogo ako nije baceno dovoljno djubriva u jesen pa velika lisna masa i nema sta da pretvara u hranu za biljku. Sto se tice herbicida mi ih izbacujemo skroz iz upotrebe i samo ide kopanje i spartanje. Dug vremenski period luk pati a to posle ni jedna prihrana ne moze da povrati plus i taj korov se hranio djubrivom koje smo u jesen bacili. Ima dosta proizvodjaca bacaju minimalno djubriva, pa stomp ima propusta i ne pocisti korov koji treba, pa se i korov hrani. Onda ide hemija koja ga uspori dosta pa mozda i ne ubije korov i onda ocekujemo od prihrane preko lista da sve to ispegla.. e pa nece da moze.. Necu ni ja da kazem da sam u pravu ali tako radimo.. ove godine izvucen stajnjak i zaorano 450kg po 1KJ MAP-a ice sad prihrana sa kanom od 50kg po 1kj i kasnije u maju jos jedna sa 100kg kana po 1kj. plus intezivno zalivanje.
Rade rodjaci u drugo selo pa ispadne dobar luk pa reko ajd i ja da probam, kad ono isplati se vazi dodji na pice kad god hoces pa cemo se dogovoritipexkap
Dobra ti ta tehnologija proizvodje,jel to svake godine radis tako ili si slucajno probao pa uspelo?!
Mozes mi reci gde ti je parcela s tim odlicnim lukom da pogledam malo?Mozda cu uzeti za seme jedno tonu -dve,pa da ispratim tu tehnologiju proizvodnje!!
Nisam ni ja pa mi čudno. Raspitacu se. Hvala.Nisam cuo da je neko radio sa pendimetalinom posle nicanja useva. Najbolje pozovi basf pa se raspitaj.