Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Generalno ja sam izbacio sve te sto imaju velike reklame na bilbordima pored puta. Prva prihrana ide EPIN druga Cirkon. Epin mu pomaze u ovim stresnim situacijama i prelazima iz hladnog u toplo. Kasnije izbacim njih i ubacim jednu prihranu borom i jednu kalijumom. U sustini epin i cirkon pospesuju rast zelene mase da bi bilo sto vise fotosinteze ali i to ne vredi mnogo ako nije baceno dovoljno djubriva u jesen pa velika lisna masa i nema sta da pretvara u hranu za biljku. Sto se tice herbicida mi ih izbacujemo skroz iz upotrebe i samo ide kopanje i spartanje. Dug vremenski period luk pati a to posle ni jedna prihrana ne moze da povrati plus i taj korov se hranio djubrivom koje smo u jesen bacili. Ima dosta proizvodjaca bacaju minimalno djubriva, pa stomp ima propusta i ne pocisti korov koji treba, pa se i korov hrani. Onda ide hemija koja ga uspori dosta pa mozda i ne ubije korov i onda ocekujemo od prihrane preko lista da sve to ispegla.. e pa nece da moze.. Necu ni ja da kazem da sam u pravu ali tako radimo.. ove godine izvucen stajnjak i zaorano 450kg po 1KJ MAP-a ice sad prihrana sa kanom od 50kg po 1kj i kasnije u maju jos jedna sa 100kg kana po 1kj. plus intezivno zalivanje.Nikad nisam video neku razliku sa tim secernim vodicama kao prihrana preko lista, prska sa svim i svacim i ostavljao kontrolu i nikad nisam video razlike u glavicama.....
Ja mu bacim preko leta oko 3 vagona stajnjaka kravljeg po lancu, pre setve luka. Pa onda pred samu setvu mu bacim 6-12-24 +sumpor oko 250 kg po lancu, i ide u februaru 100 amosulfana i opet 100 kg u maru amosulfana. I bez prihrane preko lista i bude odlican luk....Generalno ja sam izbacio sve te sto imaju velike reklame na bilbordima pored puta. Prva prihrana ide EPIN druga Cirkon. Epin mu pomaze u ovim stresnim situacijama i prelazima iz hladnog u toplo. Kasnije izbacim njih i ubacim jednu prihranu borom i jednu kalijumom. U sustini epin i cirkon pospesuju rast zelene mase da bi bilo sto vise fotosinteze ali i to ne vredi mnogo ako nije baceno dovoljno djubriva u jesen pa velika lisna masa i nema sta da pretvara u hranu za biljku. Sto se tice herbicida mi ih izbacujemo skroz iz upotrebe i samo ide kopanje i spartanje. Dug vremenski period luk pati a to posle ni jedna prihrana ne moze da povrati plus i taj korov se hranio djubrivom koje smo u jesen bacili. Ima dosta proizvodjaca bacaju minimalno djubriva, pa stomp ima propusta i ne pocisti korov koji treba, pa se i korov hrani. Onda ide hemija koja ga uspori dosta pa mozda i ne ubije korov i onda ocekujemo od prihrane preko lista da sve to ispegla.. e pa nece da moze.. Necu ni ja da kazem da sam u pravu ali tako radimo.. ove godine izvucen stajnjak i zaorano 450kg po 1KJ MAP-a ice sad prihrana sa kanom od 50kg po 1kj i kasnije u maju jos jedna sa 100kg kana po 1kj. plus intezivno zalivanje.
Rade rodjaci u drugo selo pa ispadne dobar luk pa reko ajd i ja da probam, kad ono isplati sepexkap
Dobra ti ta tehnologija proizvodje,jel to svake godine radis tako ili si slucajno probao pa uspelo?!
Mozes mi reci gde ti je parcela s tim odlicnim lukom da pogledam malo?Mozda cu uzeti za seme jedno tonu -dve,pa da ispratim tu tehnologiju proizvodnje!!
![]()
Nisam ni ja pa mi čudno. Raspitacu se. Hvala.Nisam cuo da je neko radio sa pendimetalinom posle nicanja useva. Najbolje pozovi basf pa se raspitaj.