Beli luk

Bas je dobar sklop. Jel mozes da stavis sliku mašine? 3 reda seje?

Poslato sa KSA-LX9 pomoću Tapatoka

Pozdrav ljudi. Da li je kasno da bacim sad AN? A drugo pitanje može li se šta uraditi sa ovim ranim truležom?? Izgledao kao da je polego od mraza a sad kad se oporavio od mrazeva vidim da se skroz osušio po koja biljka, ja izvadim kad ono čen trio..nisam slikao trulež a evo kako luk izgleda, stomp još se drži .
173116adccef5212597b898f16b6237a.jpg

Tapatalkkal küldve az én Redmi Note 7 eszközömről

Pozdrav ljudi. Da li je kasno da bacim sad AN? A drugo pitanje može li se šta uraditi sa ovim ranim truležom?? Izgledao kao da je polego od mraza a sad kad se oporavio od mrazeva vidim da se skroz osušio po koja biljka, ja izvadim kad ono čen trio..nisam slikao trulež a evo kako luk izgleda, stomp još se drži .
173116adccef5212597b898f16b6237a.jpg

Tapatalkkal küldve az én Redmi Note 7 eszközömről
Poprskaj sa Teatrom(ima i od 100 ml) i samo ga paračem predji

I 1000 x 150 je 150000 više
Ali ako zalivaš jutro onda minimalno ti je tonu više a tvrdim iz iskustva da bude više
Vosi, kako ti zalivaš. Ja sam koristio "lajflat" 2" i najjeftinije prskalice. Kod nas stalno duva, čas sleva, čas sdesna (ne znam jel sam ispravno napisao), prskam komšiju umesto mene, vetar mi zaustavi okretanje prskalica, iz prskalica curi, napravi baru pa ne mogu da priđem,....

Vosi, kako ti zalivaš. Ja sam koristio "lajflat" 2" i najjeftinije prskalice. Kod nas stalno duva, čas sleva, čas sdesna (ne znam jel sam ispravno napisao), prskam komšiju umesto mene, vetar mi zaustavi okretanje prskalica, iz prskalica curi, napravi baru pa ne mogu da priđem,....
Imam bušeni bunar,trofaznu struju i rasprskivače Waterbird i imam napravljene držače(6 m cev od 3/4 coli u čega zavrćem rasprskivače,na jednom imam po 4 kom rasprskivača,imam takvih 8 kom što mi zaliva nekih 90 m dužine i oko 12m širine)to je kodkuće gde imam struje a u vinogradima imam pokopan okiten 5/4 coli i koristim sektorske rasprskivače i benzinsku pumpu.Ove Waterbird neverujem da ćeš ti moći da koristiš pošto mu vetar dosta smeta ali za 2 sata ti natapa ama baš.
Slikaću čim počnem zalivati.

Ja cu busti dva bunara u toku ove nedelje ako vreme dozvoli. Po preporuci prijatelja ce mi raditi covek iz Novog Sada. Imam brojeve i od coveka iz Debeljace isto proveren majstor i covek iz Djurdjeva. Jos samo da dogovorimo precnik bunara, dal ce biti jedan budar od 125 ili dva od 50 mm. Cene se krecu okvirno za bunar od 125 mm od 30 do 40e po metru a za te male od 50mm 200e do 20-tog metra posle toga svaki metar 1000din

Danasnje slike luka. Ospartan jednom i okopan gde je bilo trave. Sutra ako se prosusi ide prihrana preko lista.

b2d3b49f625d7b2d59631d13ac8610c5.jpg
112825ac76dff9e990a8e88e05980672.jpg
1390eee7bc259a812dc4735c9baeaa1d.jpg

Послато са Mi Note 10 помоћу Тапатока

Nikoli,
čime prihranjuješ preko lista?
Zar još nije mala lisna masa mnogo se promašuje ? Ja sam mislio da se prihrana preko lista radi kao nešto dodatno, extra, nekim posebnim preparatima i stimulatorima rasta.

Nikoli,
čime prihranjuješ preko lista?
Zar još nije mala lisna masa mnogo se promašuje ? Ja sam mislio da se prihrana preko lista radi kao nešto dodatno, extra, nekim posebnim preparatima i stimulatorima rasta.
Nikad nisam video neku razliku sa tim secernim vodicama kao prihrana preko lista, prska sa svim i svacim i ostavljao kontrolu i nikad nisam video razlike u glavicama.....

Ja sam prošle godine prskao SLAVOL-om ali ne mogu reći da li vredi pošto nisam uspeo da ubijem "mišjakinju" pa mi je luk bio sitan.

Oprskao sam AQUA STOMP-om posle sadnje jesenas. Danas sam bio na njivi, ponovo se javlja, pa sam odlučio da prskam za jedno nedelju dana.
Ne špartam i ne kopam. Ne tvrdim da sam u pravu. Jednostavno ne mogu.

Nazad
Vrh