Beli luk

Nikoli Klek
jel ti polegao luk ?
I ja planiram vađenje od ponedeljka ali to je desetak dana ranije od uobičajenog vremena. Ja se sada bojim jer se okišalo, a to mu ne valja.
Za ponedeljak prognoza 20 l kiše !!!

Poslednja izmena:
Nikoli Klek
jel ti polegao luk ?
I ja planiram vađenje od ponedeljka ali to je desetak dana ranije od uobičajenog vremena. Ja se sada bojim jer se okišalo, a to mu ne valja.
Za ponedeljak prognoza 20 l kiše !!!

Ranije sam poceo jer ima par leja koje su suvlje od ostalih, pa sam to prvo poceo da vadim, ima dosta poleglog luka pa kad bi njega ostavio da ceka vrv bi mu samo glavica ostala. Tako da sam do sad probirao a od pon ili kad vec vreme dozvoli krecem sve da vadim, prosle godine sam vadio 15. Juna

Sent from my iPhone using Tapatalk

Krenuli I mi lagano..
930ecd0d518fe42763eb54471f72195e.jpg
4b401b47963787ff2d3dbe39e0231f8e.jpg

Послато са Moto C Plus помоћу Тапатока

Ja danas počeo sa njive nakupci dolaze ali daju 330,350 za najkrupnije. Što je najgore ljudi im daju tako da ne znam šta reći. Meni je danas bio jedan za onaj luk što sam trebao da prodam pre 10 dana, pisao sam ovde, kaže odličan da ti dam 350. Reko sedi u dvorište odmori i teraj dalje.
6b523a6ba304b4345d5ecfde0be5e2a8.jpg

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

b1e8ae9c17fff86ad4fe02d32fdb8acc.jpg

603c1533bfa92b8e13a64e1608eb9410.jpg

c425b0e77b255a762f5cbb2ec614eb5c.jpg

Jos sutra ostaje da se zavrsi, bice preko 2000buntova na 4200m2 nadamo se konacnom prinosu oko 4t. Sl. nedelje ako stignem idem na dogovore oko cene i radnici krecu sa ciscenjem za prodaju.

Satnica radnicima 250din sat, plus dorucak ili rucak zavisi kad se krene i dok kad se radi.

Poslednja izmena:
Jel ta prodaja samo za tebe ili možeš da širiš informacije?

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Podelicu cenu koju dogovorim, mada verujem da ce i ta moja kolicina biti veliki zalogaj za tog otkupljivaca pa cu nesto i prodati do zime na kvantasu ili mozda napunim auto pa oteram dole u srbiju negde. Do sad mi je placao od 10% do 30% vise od cene uvoznog luka. Pisao sam pre da je cena uvoznog koju on placa bila 250-400 zavisno dal je iz Kine ili Spanije ili gde vec. Da ga plati 200 din kg ja sam zadovoljan.

Nikoli Klek
to je jako dobro ako sa kvadrata možeš da dobiješ kilu luka.
To znači da ti rodi 10 puta više nego što si posejao.
Da li sam u pravu? Koliko si posejao?
Ja mogu da postignem 5-6 puta više.
Doduše ja ga uvek merim i prodajem druge polovine septembra kada teži onoliko koliko teži i kada je sejan. Doduše nikad ne sejem samo najkrupniji.
Daj nam slike spremljenog za prodaju.

Poslednja izmena:
Ja sam juče završio, prokisli u povratku kući.
Cenim da ću imati 4,5t možda 5, a potajno se nadam 6. Ali teško.
Dosta sam posejao sitnog, a i ono krupno što je posejano nije dostiglo što je trebalo zbog suše.
Ostaje za utehu što sam izvadio pre kiše.
A sad sušenja do avgusta, pa opet nadnice, pa opet prodaja i cena. Jovo nanovo.

Poslednja izmena:
Dogovorili smo otkup, a cena bice od 250-300din/kg. Ostalo je jos da se on covek raspita jer jutros je cena uvoznog iz Spanije bila 280din a ja sam jedini koji je poceo sa prodajom domaceg. Tako da to vam je to u globalu.

Nazad
Vrh