Beli luk

Prvi put u životu herbicid sad sam koristio bonacu neki dan bio da prskam protiv muva i preventivno protiv plamenjace i na nekim mestima luk je još ošamućen znači nisam baš zadovoljan .. trava se žuti a i ne zavisi koja kako.. žao mi je što nisam prskao stomp na jesen i nisam zalivao da ga aktiviram.. sretan uskrs svima koji danas slave!

Tapatalkkal küldve az én Redmi Note 7 eszközömről

Nisam ni ja prskao Stomp i eto sad muke, valjda ćemo se rešiti nekako te trave. Hvala, srećan svima Uskrs. Hristos Vaskrse.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Kod mene su generalno ciste parcele sto se tice trave i zadovoljan sam sa stompom. Ali,ali nekako se pojavila najezda larvi lukove muve, nije bilo muve da bi se nekako stvorila najezda larvi. Cak i na parceli gde nije nikad bio luk ima ih. Sta ce biti sa lukom i kako ce ovo prebrpditi nemam pojma. Inace prskano je protiv muve i nje ni sad nema mozda po koja ali to je na povrsinu od jutra mozda 3-4 da se vide.. bilo je proslih godina i dosta vise ali nije nikad bilo larvi. Kazu da je resenje neki exirel a nema ga nigde trenutno i jako ga je tesko naci. Plus ove zabrane kretanja...

Srecan praznik svima! Hristos voskrese!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Možda će nekom trebati.
Zakasnelo prskanje korova 02.aprila.
Korovi već odmakli, posebno ambrozija, prerasla luk. Zatim mišjakinja, prilepača, kopriva i još koješta.
Juče smo završili čupanje ambrozije koja je žutela ali jako sporo i davila luk.

Poslednja izmena:
Nije sigurno,lici ali ne znam kako se zove inace ambrozija tek sad nice nema sanse da bude tolika

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Danas opet špartao, sad sam dobio neke redove. Luk je ošamućen od otrova, nadam se da će se oporaviti.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka
4ff54415944e7628df43a4410647bb0f.jpg
d26e9cc23981ee2590addc7910620513.jpg
8b9ebdac5b80f3647e3f0f0284f0efa9.jpg

Ja danas bio ponovo da vidim, luk još ošamućen ali barem mišjakinja se žuti.. kiše ni na vidiku trebalo bi zalivati :/
07912d85b240bd9da8a50929caf0972f.jpg
9dc36bd0518b75f9220ffbb17029f47f.jpg

Ja danas bio ponovo da vidim, luk još ošamućen ali barem mišjakinja se žuti.. kiše ni na vidiku trebalo bi zalivati :/
Код мене корови "умиру" ево већ 21 дан. Једино се прилепача претворила у прах и пепео. Са којом дозом си ти прскао?

Nikola-klek, druze je li ovo posadjeno masinom ili rucno i kako si ga obdrzao od korova ovako, mislim tretiranje koje je bilo, preparati doze itd. ako nije problem.

Pred usev na jednoj parceli beli luk na drugoj kukuruz slike ove poslednje su sa te druge parcele. Baceno oko 300kg map-a pred tanjiranje, tanjirano 4 puta sa teskom tanjiracom, 3 puta predjeno roto drljacom dubina obrade na max 25-30 tako nesto. Sadjeno masinski sa automatskom masinom sa kasikicama. Posle toga ide stomp.( kolicina regularna, po preporucenoj dozi sa ambalaze.) upaljeno navodnjavanje oko 15L m2. Pocerkom godine 120kg an-a baceno posle toga je islo cupkanjr trave gde ima gde je stomp propust napravio. Spartanja nisam siguran kad su isla ali recimio do druge prihrane je bilo jedno 4. Onda druga prihrana 150kg an-a i jos jedno 5 spartanja do sad. Protiv bolesti, balear(1l) i protiv muve gestical (50ml) i epin kao prva prihrana.. druga prihrana preko lista ide na bazi bora bor-max 0,5 kg na malo manje od 1kj. I zbog neke lukove larve je isao Exitel. Treca prihrana Bacilomix.. Gledam slike kolega koji su prskali sa bonacom i drugim preparatima. Tako je isto bilo kod mene prosle god. i jos gore.. tad sam rekao sam sebi da ako dodjem u situaciju da tako zapustim njivu jedini preparat je TOTAL sa kojim cu da prskam. Za ovu nasu povrsinu malo manje od 1kj sestra sa dva radnika oplevi sve za 5 sati sa pauzama i ruckom, nisu brzi nego je trava jos u razvoju 2 ili 4 lista i tad se cupka sa dva prsta i to cela a ne pola da ostane.. ako sam nesto zaboravio dopisacu ili ako nekog jos nesto zanima a nisam napisao nek pita !

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh