Belarus 892 ili 820

UnIvErSaL774

Član
Učlanjen(a)
10 Jan 2011
Poruka
592
Ja mislim da kod rusa ljudi najvise grese kad mu zakace trobrazni vogel pa ga skrkaju preko 30 u teskoj zemlji i onda gas do panja da se vise dere nego sto ide i tu i trosi.

Zar nisu ceske pumpe manji potrosaci od ruskih. I kako da se pozna koja je koja, da li ima neke razlike vizuelno i da li zavisi od godista traktora koja pumpa je ugradjivana

Ima malo razlika oko njih vizuelno slikaću kad mi traktor bude pristupačan i kačim u povoljnim uslovima trobrazni vogel i teram preko 30 cm ako hoćeš dođi kod mene u selo i naštelovaću ti ga ja lično pa da vidiš kako će da piči treba samo koristiti mozak da bi plug bio dobro štelovan ništa drugo a to oko čeških pumpi to je laž da one manje troše i to sam video sa češkom pumpom kakva je u odnosu na moju rusku nisam ni znao da ima razlike između mog ili nekog tuđeg traktora čovek pored mene ore došli skoro u isto vreme on odradi pored mene 5,5 jutara i ide kući ja i dalje teram posle 2 sata eto njega vraća se i počne opet da ore i dao on jedno 3 kruga i siđe iz traktora i zaustavlja me da me pita kad sam sipao naftu u traktor ja njemu kazao da je nafta u traktoru sipana od juče i da nisam istrošio ni pola rezervoara kad me on čuo pita me kako to da kod mene traktor tako malo troši ja njemu kazao lepo sam štelovao plug i to cela stvar kaže on aj šteluj i meni isto kao tebi posle 3 kruga i dalje isto tako troši ko lud oko 16 litara po jutru ja gledam začuđeno kako ovi iz mog sela ne mogu po ceo dan da oru a ja da.Kad taj čovek gledao malo oko motora kaže mi da njegova pumpa visokog pritiska je drugačija kad sam gledao njegov i moj tačno tako je ispalo.Kad je taj isti čovek ušo samnom u kabinu kaže da moj traktor je nešto oštriji po gasu i da ne oseća da gubi obrtaje na motoru dok krene u branju sam koristio njega ove godine obrao sam oko 6,5 vagona kukuruza i nisam ispraznio jedno bure od 210 litara evrodizela od početka do kraja sezone to je za mene bilo zapanjujuće u životu nisam trošio manje nafte u branju kukuruza.Tolko od mene oko belarusa ako hoćeš više informacija oko toga slobodno pitaj

UnIvErSaL774

Član
Učlanjen(a)
10 Jan 2011
Poruka
592
Traktor mi je u šupi bez akumulatora iako je unutra tamo gde je pumpa visokog pritiska tu je mrkli mrak pa ništa ne može da se vidi

dejan 77

Član
Učlanjen(a)
8 Sep 2010
Poruka
1.878
82 u tezoj zemlji 15l dok u laksoj 11l,dok 892 za nijansu manje trosi,sve zavisi od dosta faktora..zemlje,motora,nafte,vozaca..komsija na 920 sa menjacem nikako,te mu ja jako sporo te mu je jako brzo...82 i 892 izgleda da imaju menjace za sve i svasta
na ove godine 11l samo ako ores plice od 20cm.a na tezoj 15 pa navise.

kiraj

Prijatelj Foruma
Učlanjen(a)
29 Jan 2009
Poruka
12.611
I kako ide potrosnja u oranju i tanjiranju po jutru sa ovakvom pumpom jer je kod nas slicna zemlja
U zadnje tri godine malo ore i tanjira.Deo atara prema Tordi ,Česteregu i B.Karađorđevu je ritska crnica i na toj zemlji je trošio (u zavisnosti od godine) 15-20 litara u oranju a u tanjiranju 3,5-5 litara po jutru.Deo atara prema Melencima i N.Bečeju je lakši i tu troši oko 10% manje.

spasoje

Član
Učlanjen(a)
15 Mar 2010
Poruka
3.542
Naviknut ćeš se,pa neće biti velika razlika.Kako sam ja navikao sa štoreta na zetora.

sale ratar

Član
Učlanjen(a)
3 Jan 2012
Poruka
6.364
Ruske pumpe imaju na starijim modelima uliveno "zdelano v sssr" na kućištu pumpe a na novijim pločicu nitovanu na telu pumpe i isto "zdelano v sssr".Tako je na mojim 820-ka , oboje imaju ruske pumpe i troše podjednako a i zadovoljan sam sa potrošnjom.

steve73

Član
Učlanjen(a)
22 Jun 2010
Poruka
1.923
zamo za kiralj izasao pa slikao :ppozdrav: samo pise "motorpal" umesto sssr
[IMG]http://www.dodaj.rs/f/1G/88/yiwgIS8/cakovec-002.jpg[/IMG]

steve73

Član
Učlanjen(a)
22 Jun 2010
Poruka
1.923
ac pumpa je , bosch- licenca i mislim da nepase ali zato od vecine zetora identicna samo cena isto "bosch-licenca" 70 eur :osmeh:, ja jos menjao nisam ali cenu od poznanika znam

Vrh