Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Raslo mi je badem drvo tanko, visoko....
Хвала лепо на одговору, такве ми информације требају. Имао сам искуство са једном трешњом у дворишту. Имала је прво рачвање на метар као млада после двадесет година то рачвање је било на три метра висине. Само стабло је расло у вис и на крају сам је исекао. Мислио сам да ће то и са бадемима да се деси.Дрво не расте тако како ти размишљаш. Средина најниже гране ће бити на висини коју одредиш прве године резидбом. За десет година доњи дио гране може само неколико цм бити нижи због дебљања. Дрво расте врхом.
А одакле их набављаш? Моји су у прецветавању, неки и у пуном цвету. Мало су закаснили са цветањем ове године, обично цветају дан два пре кајсија или у исто време, а ове године кајсија одавно прецветала код мене.Данас сам изучавао бадеме и видио да нису сви неотпорни на монилију. Набавићу неколико врста.