Badem

moonist

Novajlija
Učlanjen(a)
5 Maj 2012
Poruka
23
Jel trazi badem neku posebnu negu u toku razvoja ploda? Cvetao je bujno, zametnuli se plodovi, sav bio prekriven plodovima. Narasli plodici do velicine klikera, neki i duplo veci i stali sa razvojem, opadaju cim ih dotaknem… par plodova vecih se drzi ali verujem da ce i oni propasti. Kao da se nekako smezuraju i vidi se da od njih nema nista.

Prskano u cvetanju i precvetavanju protiv monilije…

Neko imao slican problem?

ubovicratko

Član
Učlanjen(a)
8 Okt 2011
Poruka
2.324
Da badem radja bilo bi ovde zasada jer je dobra cena, a posto ih nema to ne znaci da starije generacije nisu znale za njega - vec nije klima dobra
E sad ko oce nek zauzima mesto i kosi travu to su stavke za los odabir vocne vrste.

nesko2563

Član
Učlanjen(a)
17 Apr 2012
Poruka
4.403
Suša pa odbacuje plod.
Generalno, imam i kajsiju i breskvu i badem a to su sve vocke dosta slicne i kada mraz otrese kajsiju onda otrese i badem. Kad se kajsija provuce i badem se provuce

Matić

Super Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
23 Apr 2009
Poruka
40.532
U principu ako ti se jede badem odeš i kupiš jer je problematičan za uzgoj.Imao sam dva posađena pa se osušili, dobili moniliju a sada kada sve ovo čitam neću ih više saditi, samo zauzimaju mesto.

moonist

Novajlija
Učlanjen(a)
5 Maj 2012
Poruka
23
Kod mene se kajsija provukla i bice dosta plodova ali badem stao sa razvojem. Pre nego sto izvadim stabla hocu da budem siguran da sam uradio sve da bih mu pomogao da iznese rod. Ako mraz ne unisti cvetove sledece godine probacu opet sa prskanjem i redovnim zalivanjem. Procitao sam da dobro podnosi susu ali cu sledeci put da ga zalivam obilno... Za sada ne zauzima mesto jer je basta velika...

Miloica

Član
Učlanjen(a)
13 Jun 2017
Poruka
1.570
Badem je posadjen pre 1.5 god , sada je u ovoj fazi , da li je preporučljivo da u ovo vreme navucem preko njega jedan providan dzak ?
Zbog mrazeva i sl ?

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

Miloica

Član
Učlanjen(a)
13 Jun 2017
Poruka
1.570
Po preporuci postavljena agril folija , jutros bilo -2 pa će mo videti rezultate .

Miloica

Član
Učlanjen(a)
13 Jun 2017
Poruka
1.570
Procvetao badem , nije toliko rasprostranjena biljka kod nas pa se okupile komšiinice da pogledaju
Znam da neće biti ploda ali vredelo je bar zbog cveta ( i društva )

Vrh