Zoran Kostović
Član
@bato87
To je oko 11 t/ha. ali ako se vlaga odbije, odokativno oko 8,5 do 9 t/ha (suvog zrna).
To je oko 11 t/ha. ali ako se vlaga odbije, odokativno oko 8,5 do 9 t/ha (suvog zrna).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nosio sam danas uzorak AS 72 da izmerim vlagu. 19.2% je bilo. ZP 677 je pokazao 24%. Ručno sam ih krunio i činilo mi se da ima više vlage. Birao sam klipove koji stoje uspravno, tj. još se nisu spustili. Sejani su 18. aprila.
To je idealna vlaga za berbu u klipu.
kolika je vlaga?Poceli smo neki dan da radimo AS 72 napunili 2/3 bunkera Zmaja 142 na 4 reda . U jutro ide 19 redova. To je odokativno prinos oko 6 t/kj
I to su bili krajnji redovi... videcemo kad ga budemo radili kolko ce da vagne. Sklop 23,5 cm.
Ovaj post potpisujem 100%Vidi prijatelju,ja sam prosle godine imao taj ZP 666 i mogu ti reci da me dosta razocarao,ne prinosom vec samim izgledom klipa i stabljike na njivi u berbi...To je bilo sve svenulo,klipovi se obesili a dosta rano beremo inace...Takodje domacinski radimo,agrotehnika uvek skoro full.Klip ko klip je velik,lep i to je to,ali mogu ti reci da AS 72 moze da rodi dosta vise od ZP...Ove godine,susa kao sto kazes gora nego ikad,na sklop 59.500 biljaka po hektaru AS rodio fantazija,podnosi sklop,klip ujednacen sa 20 redova i puni bunker ocas ...Svako zna svoje ali ja ZP i NS hibride necu jos dugo sejati za berbu u klipu...
Ovaj post potpisujem 100%