Kod mene sjeme nije bilo posebno sitno, ali svo redom klije kao ludo, danas opet malo obilazio, za dan-dva već će ih biti napolju. Što se sitnine sjemena tiče, prošle godine sam za silažu sijao Pionirov hibrid Florencia, sjeme je bilo jednostavno nenormalno sitno, jedva sam ga posijao sa pločama "osmicama" (to su najmanje za OLT mehanički sijačicu). Uprkos tome što je zrno nije ličilo ninašta, sa 4000m2 površine sam dobio izmedju 25 i 30 tona veoma, veoma kvalitetne silaže pune zrna (nikao je strašno gust, bukvalno nije bilo moguće ući u njivu od nenormalne gustine,a njiva bila djavolski nadjubrena stajnjakom). Dakle, veličina sjemena ne mora ništa da znači, bitan je kvalitet.
Opet kazem, probao sam na vise od 50 mjesta na različitim mjestima na svim njivama na kojima sam sijao, svako zrno AS72 koje sam iskopao radi punom parom, pustilo je i korijen i jaku, debelu klicu i ide svom snagom nagore. Isto sam nalazio i kod krupnih zrna kao i od onih jako sitnih. Nijednu jedinu nisam našao "mrtvu". Mislim da je to sasvim dobar uzorak koji dovoljno tačno opisuje stanje.