dragan.kovacev
Član
ako bi ovu kolicinu rasporedio na 4 godine, trebalo bi zaorati 57kg/kj,pa ti sam prosudi...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja bi pre bacio neku drugu formulaciju,ali zavisi sta hoces da posejes na ovoj parceli?! Tebi je Kalijum OK,tj treba ga dodati samo koliko usev iznese sa prinosom,a fosfora fali malo vise...Npr kombinacija 8:24:16 sa otprilike 400-450 kg po hektaru i ne boj se uz dodatak Azota u prolece ako je u pitanju kukuruz,opet sve zavisi sta planiras sejati...
Matke
Paa nije da nisi pogrešio....400 kg x nekih 50 din= 20 000 din , a mogao si da prodješ sa 150 kg (Map) x 70~10 000 din ?? ?? Dupla ušteda... ima nekih caka.. Kalijum se ne vraća nikada 100 % od iznetog ukoliko je zemljište optimalno obezbedjeno. Vraća se u tvom slučaju 30-50 % maksimalno. I nije hitno da se vrati baš tih 30 % za naredni usev , može i one tamo godine da se doda taj kalijum...
Ja pre neki dan odneo u PSS RUMA 1440 dinara,a samo azot za zito mislim da je 360 dinHoce li biti besplatnih analiza zemljista?
Nekoliko puta sam uzimao uzorke zemlje prilikom zimskog oranja, iza pluga, stanem na 10-ak mesta na njivi i uzmem malo zemlje koju je plug izbacio.U kabini nekoliko kesa i papirici kojima oznacavam kese. Dosta ide brzo i u hodu. Ionako su mi u agrozavodu rekli da uzimam uzorke zemlje za ratarstvo u dubini 0-30cm. Nemam taj uredjaj za uzimanje uzoraka.
Naravno za uzimanje uzoraka na ovaj nacin ne vredi da se baca vestak/stajnjak pre oranja, jer ce uzorci da pokazuju nerealnu vrednost.
Hoce li biti besplatnih analiza zemljista?
Nama su analize zemljišta uradili potpuno besplatno.