@radashin
Uzeo sam ja bas najjeftiniji sto sam nasao na kupujemprodajem. Neki zeleni, Lesnik. 3 burgije.
Bas sam u subotu izbusio oko 120rupa sa njim. A vikend pre toga isto toliko. Za ogradu. Treba imati malo osecaja. Kada osetis da je puna zavojnica ostrugane zemlje, izvlacis burgiju napolje da ocisti rupu pa opet tako. Kao kada busis drvo sa burgijom veceg precnika. Najbitnije je odvoditi strugotinu. Inace, blokira odmah. Desavalo se par puta da zaglavi ali cim zaglavi, pustim gas, uhvatim za unutrasnji okvir i izvucem ga malo napolje da oslobodim ostricu pa opet dodam gas i izvlacim napolje. Busio sam u obradjivanu zemlju pa je islo relativno lako. Na krajevima je bilo malo povuci potegni jer dodje do utabanog dela i tu samo vrti u prazno. Izvucem ga napolje a dole uglacana zemlja suva, tvrdo kao keramicka plocica. To sam lako resavao, flasu vode sipam i ostavim pola sata da natopi i omeksa pa iz drugog puta izbusim dosta lako. Na jednom mestu je natrcao na kamen ali srecom kada je trznuo, samo sam pustio gas i pomerio se za sirinu burgije dalje i tu lako izbusio. Nije ni motor tu nesto jak pa da te vrti. Osim ako nisi zgoljav i imas zenske ruke.

Po meni, ovaj moj, fi100 mu je taman, ima i od 150 i 200 burgije ali verujem da to dublje od 30cm ne bih mogao lako obuzdati jer nije lako ni izvlaciti ga napolje ako ga krkas do motora kao sto sam ja radio. Nezgodno za dizanje jer si sagnut skroz do zemlje.
Isplatio mi se. Da sam nekome dao 100din po rupi (a imam jos da busim), skuplje bi me izaslo od tih 100tinak €
Mozda ga sutnem u oglase kada zavrsim jer nekoliko njih me je vec videlo da imam pa da ne pozajmljujem. Ko zna...