Alati i radionice

200 l/min je malo za 50 l i za normalno farbanje sa ovim klasčnim HVLP pištoljima. Gledaj bar 300 da ima.
Ako te nervira buka uzmi niki ovakav silent. Ili možda ovaj koji nije tih, ali je malo jači sigurno. Nije loše da bude sa dva klipa. Tiši su, mirnije rade. Sa uljem ili bez nema neke velike razlike. Ako naletiš na nešto ko što kaže emigrat za oko 30k od 100l uzmi jer je povljno. Po toj ceni idu ovi od 50l.

Što je najgore radašine sad si i meni bacio rovca pa mi dođe da kupim nešto. Imam neki scheppach (kako li se već izgovara, kineski švaba) od 24 l.
Uvek mi je preslab za sve. Sporo duva gume, kad farbam moram da pravim pauze da bi postigao pritisak...Drao se nenormalno dok mu nisam napravio prigušivač. Možda je vreme da ga šaljem u penziju i kupim nešto ozbiljnije.

Ja imam Prva Petoletka dvoklipni kompresor sa dve boce od po 60l. Ne znam koliki mu je protok ali nije nešto velik... Kad uzmem da izduvavam traktor ili mašine čas posla potroši tih 120l. Bila mi je neispravna DM sklopka na njemu pa se lako gasio, i onda ja nastavim da duvam a kompresor ne dopunjava boce. I za čas posla se isprazne boce pa onda hajd do kompresora da ga startujem ponovo... Sad sam promenio sklopku i kad izduvavam ozbiljnije non stop radi i jedva stiže da održi dovoljan pritisak. Ajd' možda je i veća rupa na cevčici pištolja nego što bi trebala biti pa i to doprinosi... Iz iskustva sa ovom mojom Petoletkom ne bih išao na manji koimpresor od 100l i sa što većim protokom...

Nazad
Vrh