Alati i radionice

Napravi krive bolcnove . Bolcn ulazi u rupu svana pa ploca na koju je zavaren ili uvrnut drugi bolcn za kacenje odmaknut prema naprijed

Uzeo da premerim i fali bar 8 mm. Tumaram po dvorištu i bilo mi palo na pamet da žrtvujem dve kugle, da ih stanjim spolja i da ostanu samo za drljaču. Onih 5 mm što sam prvo napisao sam pomislio kad sam pukušao da zakačim pa sam u žurbi tad odradio drljanje sa starim traktorom.
Ne bih ni kuke na polugama tanjio, bojim se da ne puknu pod nečim težim.
3065d84c890341322e490a0021a5390a.jpg
5c058f5cc1670d8b28fb58c75f40286a.jpg
00bf043b8a5b0d25935a334e95ee56bb.jpg
37866cae3bbef78c5cac29a3762eafa0.jpg
dc16f8c7da8c2c9a3f44c1ba76a581db.jpg

Napravi krive bolcnove . Bolcn ulazi u rupu svana pa ploca na koju je zavaren ili uvrnut drugi bolcn za kacenje odmaknut prema naprijed
Izvini, nisam te razumeo, možda sam malo sporokapirajući ili bez dovoljno iskustva. Misliš da napravim dve ploče sa druga dva bolcna i možda zavrnem pod ove matice od sadašnjih bolcnova i šrafova piramide?
Morao bi precizno skicirati i raspitati se ko bi mi uradio, teško da ja izbušim tolike rupe u tako debelom materijalu.
A gledam nešto što bih mogao sam vikendom, radnim danom sam na poslu od mraka do mraka.Jedna slika iz kućnog mini otpada ali nije problem da platim uslugu koliko gde i vreme radnim danom da odnesem negde nacrt i drugi dan odem da ponesem kad urade.
a28ba28a7fe849bc7d9b500361a05a02.jpg

Da, samo treba da nađem materijal i ima li ko da radi subotom da mi izbuši rupe. I da nekako odstranim postojeće bolcnove.
Ima li u vobi hausu nekih burgija za kod kuće bušiti širih rupa a u debljem materijalu?
Imam ručnih bušilica a i onu stonu pijačnu. Mk1 prihvat i futer do 13 mm burgija. Svakako bih voleo da ih imam, neka stoje.
A za drljaču da ipak odradim prvu varijantu pošto mogu sam da vertikalno odsečem postojeće nosače, odaljim 10mm armaturom i zavarim?
Ne moram da izostajem sa posla radnim danom i plaćam bušenje.
95854f15c56864f3b7da71f0455ace6d.jpg

Svaka ti čast. Sad gledam slike a sutra ću uživo ali sam 99% da si u pravu. Možda bude slučaj da od drveta nisam video šumu.
Nije ni onaj šraf mnogo tanji, imam bijaks ako zafali trunka za nove bolcnove i okrenuću ih ka spolja tako da stari bolcnovi ostanu ako nekad zarebaju za manje traktore kao do sad. To jest, ispremeravaću ujutro. Možda bi dodatni bolcnovi spolja kačili gume ako nekad zatreba da zakači mali traktor. Ako na gornju rupu može bolcn ka unutra i da zakači novi sa kategorijjom 2 i da ne udara poluga u piramidu koja tu kreće untra i gore za toplink onda mogu biti jedini.
Obradovao si me tako lakim a skoro besplatnim rešenjem.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh