Alati i radionice

Jel ima negde da se kupi postolj za kompresor ali onaj dugarcki. Vidjao sam od 1-2metra. Izgleda kao cev i zgodan je za izduvavanje kombajna

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bakarnu cev zavaris za kraj pistolja i to je jedini nacin. Fabricke od 1m ili duze nisam nigde ni video. Ili cak neku metalnu cev,na nju dole brzu spojku za vazduh i jedan kulga ventil i eto dobrog protoka za izduvavanje.Moze i alu cev da bi bilo lakse u ruci manevrisanje.

Jel ima negde da se kupi postolj za kompresor ali onaj dugarcki. Vidjao sam od 1-2metra. Izgleda kao cev i zgodan je za izduvavanje kombajna

Sent from my iPhone using Tapatalk
Napravis sam, ja sam prvu pravio od bakra i letovao ali nije dugo potrajala jer nekad ispustis,zakacis negde i pukne kod vara.Onda sam uzeo alu cev i napravio holender sa onim "burncetom" sto koriste ovi za gas i metan ta instalacija i onako trpi do 200 bara i nema sanse da pusti.

Kod ovih manjim što imaju da se uzmu po pijacama i vašarima je problem u samom ventilu zbog malog protoka i njemu možeš stavljati kakvu god cev za nastavak ali je pritisak slab.
Ja sam uzeo neki od 30cm savitljiva cev sa Aliexpresa a bilo je i od 80cm,protok-pritisak odličan a cena oko 700 din. odličan za izduvavanje.

Treba mi bukvalno druga polovina... 🤣
Te sam u potrazi za istim...
Ili samo dupli zglob kardana, pa da kupim odgovarajuću "limun" cev ili , plan je bio, nađem na kakvoj Pijaci ili Vašaru i kupim drugu polovinu i kompletiram..

Imam, ali je cev četvrtastu cev. Ti imaš onu trostranu, zaobljenu. Što kažeš podseća profil na oblik limuna?

Ova polovina koju imam je "unutrašnja" cev...
Treba mi spoljašnja...
Oblik cevi je ovakav, i to čujem da zovu "limun"...
30515.jpg.webp

kardan-cev-308x237x35x3000-l-un01-large--5c946fd26cf329d24fc650bb6985e5bd.webp

Ova polovina koju imam je "unutrašnja" cev...
Treba mi spoljašnja...
Oblik cevi je ovakav, i to čujem da zovu "limun"...
30515.jpg.webp

kardan-cev-308x237x35x3000-l-un01-large--5c946fd26cf329d24fc650bb6985e5bd.webp
Razlikuju se i limuni koje je svabo pravio i ove koje prodaju ovdje , nisu identicni , a po slikama bi rekao da je to radio waltersheid , takve vise ne radi , odnosno krizeve neces naci u toj kvaliteti a ni vilice. Kupis turcina ili indijca i dok radi radi.

Popravljao jedan kardan nestandardan na jednoj strani ali zglob dobar , uzeo drugi kardan i kupio metar kardanske cijevi ide u paru unutrasnja i vanjska na metar , stare odrezao i navario nove limune , neisplativo ali morao zbog nestandarnog kardana sa jedne strane , tvoj standardni i to se ekonomski ne isplati raditi.

Kardanske cijevi prodaju zajedno vanjska i unutrasnja i to podmazane , nema rasparivanja.

I uvjek se ishaba vanjska cijev:)

I limun cijevi nisu identicne sa obje strane kad nisu ishabane , ne mozes ih zarotirati za 180stepeni , samo ishabane mozes.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh