Alati i radionice

Поздрав свима, видим рекламирају вишенаменски апарат за заваривање у лидлу од 4.6. у продаји. Вреди ли чему за 19000рсд, искључиво за кућну употребу пар пута годишње(можда ни толико).

Нисам сигуран у квалитет апарата за те паре, имао сам womaxa 160,издржао је 2 године, рођак је јесенас купио Кзубр, потрошио је 10 електрода и цркао.
То је до среће.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Нисам сигуран у квалитет апарата за те паре, имао сам womaxa 160,издржао је 2 године, рођак је јесенас купио Кзубр, потрошио је 10 електрода и цркао.
То је до среће.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka
Moj kzubr potrošio elektroda nezna im se broj. Radi savršeno već nekoliko godina...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Dobar kzubr-za te pare 10...isto potrosio brdo elektroda i sljaka,klesta od mase pocela da trokiraju\greju se ali to je do zamenskih klesta.

Da se uključim.
Digitalni obrtomer koji sam montirao i dan danas radi besprekorno. Nakačen je na W izlaz na alternatoru. W nisam imao na alternatoru ali električar je izvuko bez problema. Dobra stvar je i to što broji moto časove.

Kako se zovu klesta za skidanje plasticnih spojnica na kraju creva za gorivo? Rade tako da stisnu selnu sa 2 strane i onda moze da se svuce.
Trebaju mi za skroz hobi upotrebu.

Od zimus mi stoji neupotrebljiva esab warrior maska. Klinci se igraju sa njom kad su u radionici. Nesto slabije varim u zadnje vreme pa mi nije bilo ni hitno nesto. Pre nekog vremena narucim kuciste i bateriju za nju i sve danas cu-sutra cu i veceras dok sam cekao veceru, pozabavim se. Raspakujem panel odsecem staru bateriju, produzim vodove i zalemim kuciste za bateriju. Malo sam isekao okvir da sve to upasujem i zalepim pistoljem ali eto proradila. Sad mogu i ja malo da se igram njome. Trosak, kuciste baterije 100din i baterija 270din.
Zuto je stara baterija

Nije nesto ekstra ali je stabilno i funkcionalno. Kasnije vidim da moze i da se izvuku zice napolje pa da se montira kuciste od gore

Купљена још једна играчка, да олакша рад на терену.
Често радим ОГ инсталације и баш овако нешто ми је требало да не вукљам велике машине, а може послужити и за неко ситно штемање у цигли.
Бургија на слици је превелика за ову зујалицу, али ми било занимљиво да усликам. :osmeh:
Са мањим бургијама (6-14 mm) без муке иде у бетон, за сада сам баш задовољан. Лагана да се може користити једном руком, а опет ради све што треба.

0bcc004976f62821524588f9f8474aa2.jpg

Ja kupio slicnu prosle godine ,vilager.
Nisam dotad radio sa sds burgijama .Prvi utisci jako losi. Slabo ide u beton . Probam drugu burgiju . Isto.
Reko ,bacene pare . Tek kasnije skontam da nisam gurnuo burgiju do kraja . Ide ko u sir,prezadovoljan . Ja ko onaj bosanac sto nije ukljucio hiltovku :haha:

Od zimus mi stoji neupotrebljiva esab warrior maska. Klinci se igraju sa njom kad su u radionici. Nesto slabije varim u zadnje vreme pa mi nije bilo ni hitno nesto. Pre nekog vremena narucim kuciste i bateriju za nju i sve danas cu-sutra cu i veceras dok sam cekao veceru, pozabavim se. Raspakujem panel odsecem staru bateriju, produzim vodove i zalemim kuciste za bateriju. Malo sam isekao okvir da sve to upasujem i zalepim pistoljem ali eto proradila. Sad mogu i ja malo da se igram njome. Trosak, kuciste baterije 100din i baterija 270din.
Zuto je stara baterija

Nije nesto ekstra ali je stabilno i funkcionalno. Kasnije vidim da moze i da se izvuku zice napolje pa da se montira kuciste od gore
Imali ste da kupite već zapunktovane limiće na bateriji i vi skratite te limiće koliko vam treba (Ali nema veze može i ovako, bitno je samo da niste lemili samu bateriju već ste ugradili kućište).

Inače drago mi je što koristite Weller WHS 40 (Imam i ja Weller WHS 40 i WHS 40D).

Poslednja izmena:
Ja sam to isto uradio na mojoj esab masci,okrenem je prema Suncu,ona zatvori i otvori posle pola sakunde-sekund. Probam svasta- ona se isto ponasa. Dopizdi mi i pobacam sve u kantu,klasicnu masku u levu ruku i vari. Posla nekog vremena kupim drugu novu automatsku masku i ajd za probu,okrenem je ka Suncu ona zatvori i otvori dosta brzo... .Ispalo je da je esab dobro radio sa tom izmestenom baterijom...

Imam 2 optrel maske,obe zatamne kad gledam ka suncu,nzm jel to dobro ili lose ...Ali znam da koriste obicne 2032 baterije ,po uputstvu,inace ih nikad nisam menjao,jedna maska ima bese oko 5 god.

Imam 2 optrel maske,obe zatamne kad gledam ka suncu,nzm jel to dobro ili lose ...Ali znam da koriste obicne 2032 baterije ,po uputstvu,inace ih nikad nisam menjao,jedna maska ima bese oko 5 god.
Iako senzori reaguju na dnevnu svetlost, slabe baterije mogu dovesti do toga da filter ne potamni dovoljno brzo tokom paljenja luka (Tako da vam je moj predlog da menjate baterije).

Životni vek baterija, pošto je ovo inicijalno zatamnjenje onda traju do 5 godina maksimalno

Nazad
Vrh