Alati i radionice

Ništa se tu ne modifikuje. Nema potrebe. To što je kolegi napukla sajla, nije nešto što se stalno dešava i svakom. Možda je loša tura sajli, možda se krimp majstor malo zamislio pa je zatego više i oštetio. Ko to zna šta je i pitanju.... Uglavnom, hvaliće se i dalje AM (dok se ne pojavi bolja ili jeftinija a takvog kvaliteta) jer je best baj. Niko od nas nije grbav da ne zna za bolju, po meni Amazone, ali ta košta bar duplo.

E, danas stigao Hugong 160 sa servisa...
Popravljen !!!
Zvanička dijagnoza, slab kontakt na displeju, ma šta to značilo..
To sam uspeo da dešifrujem i pročitam sa "papira" koji je stigao uz aparat od Servisa..

E, danas stigao Hugong 160 sa servisa...
Popravljen !!!
Zvanička dijagnoza, slab kontakt na displeju, ma šta to značilo..
To sam uspeo da dešifrujem i pročitam sa "papira" koji je stigao uz aparat od Servisa..
To je najčešći problem ali je lako rešiv::super::

Šta to kod servisera znači (Slab kontakt na displeju):

1. Loš spoj između displeja i ploče
  • Flat kabl (traka) koji povezuje displej sa elektronikom može biti:
    • olabavljen
    • oksidirao
    • napukao
2. Hladan lem (loše zalemljen kontakt)

Ovi stezaci remenica,pretpostavljam na suvo se montiraju,bez podmazivanja ikakvog ?.Plasim se na suvo kad krene da rdja ,a hoce sigurno,to vise ni bog ne skine ...

To su stezni prstenovi,dali znas kako se stezu i dali imas potreban alat,i montira se na suvo,ne maze se nicim i lako se skida

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Imam upustvo ,steze se po njemu na 85nm ,m10 su srafovi ...ok normalno stezem iz 3-4 puta do te mere,ne odma,i unakrst slicno tocku na masinama i slicno.No to nije problem nego eto te klizne povrsine normalno kontam radice najbolji posao kad su suve,ali skidao sam jedan takav stezac remenice vec ,i to manji od ovih ,toliko je bio zardjao da sam jedva,jedva skinuo,malo mi falilo da palim autogeno i sve isecem ...4 srafa su bila fabricki odredjenja da svlace konuse,tj popuste taj stezac,nisu imali sanse da ga popuste,rdja kad zavari ,drzi ko mrtvac rukom.

Dali ti se nekad desilo da posle montaze baca remenica

Nemoj sad samo jos da trebam kupovati specijalan alat ::samo bes::,kontam dobar precizan moment kljuc je dovoljan ....jesam montirao jednom samo ovakav stezac i to na secki nekoj,nije bacala.Jako su malo tolerancije ovde kad se nabaci u remenicu i posle na osovinu,ako rukom dodirnem taj konusni prsten odma uhvati,tj stegne ... ne bi smeo da baca ako pazljivo dotezem srafove.
@SeljakizGrada Jeste na suvo pise isto,ali su dosli u kutijama podmazani pomalo u ulju ,tj ceo taj stezac je malo mastan ,tanak film ulja jedva se primeti,ali je tu ...Nzm ni sam,ako na suvo stezem,posle ce zardjati skidacu brenerom ,ako podmazem ,moram nagadjati koliko da stezem,ne valja ako proklizi sjeb... klizne povrsine osovine ili remenice i posle sve novo,ne valja pretezati jer citam moze remenica puci ,pogotovo sto je livena ...

Te stvari se dosta koriste kod mene na poslu i ne stezu ih bez komparatera i prvo se stezu 4 srafa unakrs da se ucentrira komparaterom pa tek posle toga se stezu ostali u krug

To nije strasno,tj mislio sam da je neki skup alat :LOL: ...komparater mogu kupiti ili pozajmiti nije nikakav problem,vrv cu tako i uraditi.Hvala na pomoci.

Desi se da konus povuce u stranu i posle baca,to kod tebe nije nesto tesko za montazu moze lako da se uradi jer je sve napolju,zajebano je kad rade reduktore sa tim steznim prstenovima u supljem vratilu pa se radi subitorom,treba mnogo iskustva

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh