Alati i radionice

Zna li neko gde bih mogao da krimpujem krajeve sajle kao na slici na relacijiji od NS do BG. Pocela da mi se ljusti sajla sto drzi grane na agromehanikinoj prskalici.
346d3ecb5f0b8f9b68cc8763a5a40791.jpg

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
Nije to debelo, napravi dve polutke od jačeg šparinga stavi u stegu i eto ga krimpovanje.Šparing izbuši i frezenkuj rupu, preseci na pola stavi u stegu i stezi.

@lucky.serbia Nemoj unakrsno nije pravilno tako ,U deo stezaljke lezi na onaj kraj od sajle,tj sa te strane,a onaj deo sa srafovima ide na dugacki deo sajle gde ima istezanja/cupanja,nzm kako da objasnim bolje ...Sto bi amuri rekli ,never saddle a dead horse.
A posto je to tanka sajla,mozes i da ispletes krajeve,to je vecito kao i da je presovano u cauri.
Kolega, 6 godina sam se bavio postavljenjem protivgradnih sistema, kilometre sajli sam postavio i obezbedio hiljadama žabica..
Nijedna nije popustila , niti je i jedan sistem pao...
Kod sebe na prskalici sam primenio ovo što sam kolegi @lucky.serbia predložio, prskalicu koristi i zet koji je pazi baš kao tuđu, eno je još uvek kod njega na dvorištu, već 3 nedelje, prži je Sunce, a ja ne smem ništa da kažem , jer poslednji put kada sam nešto "rekao" , dotični je dobio batine pa nije samnom "razgovarao" 10 godina... 😂
Napravio sam svakome ko mi je tražio i "sajlu za vuču" , sa žabicama, vuku traktorima panjeve, betonske stubove, ograde i šlepaju druge traktore, nijedna žabica na sajlama nije popustila...
Sajla je samo 8mm, pun profil...
Kolika sila treba da bude na tim granama da popuste žabice na sajli? 😃

Ne popuste zabice,nego puca sajla tu gde je ustine U deo te kao zabice.Imate na netu objasnjene zasto tako,zasto ne ovako,ima i na you tube test jednog i drugog i vidi se sta puca prvo.Naravno da kod vas drzi to ,ali do nekog opterecenja.Ja sam moje sajle kidao dosta kad sam rusio neke objekte,tad nisam znao sta pogresno radim,uvek pukne kod prve zabice ,a ja sam ih uvek kontrao okretao od pravilnog,pogotovo tu prvu zabicu,tj najvise udaljenu od okca sajle, koja je mozda i najbitnija.

Ne puca. Samo staviš duplo te U žabica (tj. dve na sajlu) i mirna ti glava!
Kad se sajla istegli, a hoće! Samo je zategneš ponovo pritegneš šrafove. Sa krempovanjem nemaš tu opciju koja je u slučaju prskalice veoma bitna i poželjna. Bukvalno svake godine trebaš pomalo da dotegneš sajle.

Inače sajla neće pucati tu gde je stegneš žabicom. Problem u glavnom bude tu gde je savijana 180° . I pored zaštite tu uvek krene prvo da puca.

(BTW Ne divljati sa zatezanjem. Te žabice obično nisu od nekog ekstra kvalitetnog materijala !)
Mislio sam ali verujem da bi se od konstantnog cimanja popustile, stavicu tri na svaki kraj unakrsno ako ne nadjem negde blizu da mi krimpuju.
Ma kakvo popuštanje. Stavi žabice i ne beri brigu. Kao što sam ti napisao pre će sajla da se istegli nego što će žabice da puste. Duple samo i nem problema. Apsolutno nema potrebe da staviš 3 !!!

Poslednja izmena:
Pa kako to agromehanika nema sve fabricki,toliko je hvale po forumu,mislio sam to se kupi i koristi ,nema sta da je modifikujes,prepravljas ...

Nazad
Vrh