Alati i radionice

Za klasicne maske sa tamnim staklom dobra fora je umesto providnog stakla koristiti plasticna jer ih ima u istoj dimenziji. Manje lepe a na naglavnim maskama znaci razlika i u tezini (ja koristim providnu plastiku pa tamno staklo pa providnu plastiku) tako da je tamno staklo zasticeno sa obe strane i traje jako dugo.. Sto se tice automatskih, neki minimum je pedesetak evra budzeta i za te pare ima iweld nored eye 3 koja je odlicna. Posle nje esab warrior i savage a41 u rangu 120/140e.. Iza toga Optrel p550 neo koja je odlicna ali je skoro duplo skuplja od prethodnih.. Imam ih sve i najcesce koristim ovu najjeftiniju 😂 Ukoliko je i ona skupa bolje koristiti klasicnu nego no name kineze 🙂

Imao sam kinesku za 2000 a sad uzeo jasic misli da je bila oko 6-7000 osetna razlika kad se radi
927225ee52a475a4ac77db174cb29821.jpg

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

I ja moram da pitam, sta da radimo mi hobisti koji ne varimo svaki dan i ne zivimo od toga.
Masku od 1000e sigurno necu kupiti.
U svakoj prici se ovde preteruje, da ne kazem drugacije nesto.
Skoro sam bio kod decka koji zivi od bravarije, ozbiljno u tom poslu, koristi socijalne aparate i maske, eno ga ziv i zdrav.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Daj tom decku klasicnu masku sa staklom br13 , da nesto zavari, neku bravariju , pa onda javi da li pogodio mjesto koje treba da zavari.

Poenta je da ne moze da pogodi gde treba da vari ako ne vidi

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Ja imam Kineske naocale za varenje , ne maska nego naocale automatske . Placene ,neznan,5,6 evra. Uzmem ih samo nekad kad je nesto bas brzinski , pripecati npr ili nesto bas nakratko i nisam primijetio da ne odrade .
I ja planiram da naručim već neko vreme. Deluje primamljivo za ta sitna peckanja.

Naručio ovoj sa temu za nešto preko 2000 din. Mislim nije maska. Do sad sam bio razočaran u te Kineze jer mi je svaki crkao posle nekog vremena. Kupio UNI-T amper klešta i evo rade već godinama. Samo muka videti ekran i podesiti šta ti treba. Ovde samo uključiš i meriš. Ekran ne može da ne vidiš. Izgleda da malo beži u poređenju sa UNI-Tom. ali to su neki 100ti delova jedinica.

Daj tom decku klasicnu masku sa staklom br13 , da nesto zavari, neku bravariju , pa onda javi da li pogodio mjesto koje treba da zavari.
Ajd da se ti i ja opkladimo da ću zatvorenih očiju i bez maske da odradim horizontalni zavar od 30-40 mm klasičnom rutilnom elektrodom 6013....
Beži bre, sve ti je negacija, od lemljenja do varenja....
Kad mi treba, NA BRZINU, da "popeckam" par cevi, kao osnov, ne koristim masku, tih 1-2 sekunde žmurim....
Posle 30-tak godina prakse, izvežba se, na osećaj....
NE PREPORUČUJEM NITI PREDLAŽEM OVAKO NEŠTO !!!!!
Govorim, i tvrdim, da, u mom slučaju, tvoj predlog bih oberučke prihvatio...
Koristim staklo DIN 10 jer mi je nekako univerzalno, opet U MOM SLUČAJU, dosta varim i napolju na jakom Suncu, i u debeloj hladovini....
I da dodam, ko i član @mirosti , i dalje sam korisnik klasične maske za varenje, i sam sečem komade providnog prozorskog stakla ... 😃

Може да ради ко како хоће, али аутоматска маска је права ствар, ем никад ти не ухвати вар очи, ем имаш још једну руку.
Наочари могу да се користе врло кратко, изгори лице чак и ако варите са CO2.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Годинама сам користио обичну маску, стакло 11. Скоро сам купио есаб а41 и одушевљен сам. Није скупа, а опет није баш ни нека без икакве контроле.
Сад ми је само проблем слободна лијева рука, свако мало ухватим врео комад. :osmeh:

@dusanboss
Добио сам такав мултиметар као поклон, јако је добар. Поредио сам га са далеко скупљим и не одступа значајно.
Посебно је згодан за људе који нису вични кориштењу истог јер имају аутоматски одабир опсега и величине па су мање шансе да нешто забрљају.

Nazad
Vrh